25 éves lett a Star Wars „igazi” hetedik része

2016. május 03. 09:50

Hogy miért fontos A Birodalom örökösei? Mert eredetileg ez volt a hivatalos folytatása a Csillagok háborúja klasszikus trilógiájának.

2016. május 03. 09:50
Földi Bence
Magyar Nemzet

Érdekesség, hogy a Csillagok háborúja későbbi hivatalos folytatása, Az ébredő Erő több szempontból is hajaz A Birodalom örököseivel kezdődött Thrawn-trilógiára. A háromrészes folytatás középső epizódja ugyanis a Dark Force Rising, azaz Sötét Erők ébredése címet viselte – ám mivel más a szóhasználat az angolban (rising kontra awakens), a bővített univerzumtól és a korábbi kánontól való elhatárolódást jelezhették Az ébredő Erő címével a Disney emberei.

A történet is valamilyen szinten hasonlít a későbbi hivatalos folytatásra, Az ébredő Erőre: itt is megmaradt a szétszaggatott Birodalomnak egy kisebb sejtje, amely a régi dicsőség visszaszerzésén kezdett munkálkodni. A birodalmi flotta főadmirálisa egy kék bőrű humanoid, Thrawn volt a sztori szerint, amelyet sokan jobbnak tartanak, mint Az ébredő Erőt, Thrawnt pedig máig kedvelik a Star Wars rajongói.

Olyannyira, hogy megpróbálták visszarántani egy petíció révén a kánonon kívül rekedt Thrawnt a hivatalos Csillagok háborúja-világba. Azt szerették volna elérni, hogy az Új remény előtt játszódó Star Wars: Lázadók című animációs sorozatban felbukkanjon Thrawn főadmirális, persze nem jártak sikerrel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!