Háromból egy

2016. május 23. 08:22

Újra befektetési kategóriába emelte Magyarországot a Fitch.

2016. május 23. 08:22
Deák Bálint
Magyar Idők

„Újra befektetési kategóriába emelte Magyarországot a Fitch. A hír egyértelműen pozitív, ennek ellenére érthetetlen módon sokan megint csak fintorogni tudnak. Abban kétségtelenül van igazság, hogy ez önmagában kevés az igazi bóvli elkerüléséhez, hiszen a háromból legalább még egy hitelminősítőnek kellene egy kategóriával feljebb léptetnie hazánk minősítését.

Sok befektető számára ugyanis csak ekkor nyílna meg a lehetőség arra, hogy újra vásárolhasson magyar papírokat. Remélhetőleg azonban erre már nem kell sokat várni, július elején a Moody’stól is hasonló lépés várható. Ez pedig, ahogyan Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ki is emelte, 40-60 milliárd forint megtakarítást jelenthet az országnak.

És pontosan ez az, amiért fontos, hogy végre a hitelminősítők is elismerjék azt, amit már minden külföldi elemző régóta ismételget, hogy a magyar gazdaság sérülékenysége határozottan mérséklődött az elmúlt években, miután az adósságot csökkenő pályára állította a kormány, az államháztartási hiányt jelentős mértékben lefaragták, és a gazdasági növekedéssel sincs probléma.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. május 23. 12:09
Újra elértük a 2010-es szintet.Fantasztikus!
anegy_
2016. május 23. 09:21
július elején a Moody’stól is hasonló lépés várható." Akkor Újhülye újabb fa@bukos közleménye várható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!