Baj van: Popper Péter még Ákosnál is merészebben fogalmaz a nőkről

2016. január 01. 14:35

„Ez a különbség a férfi és női kreatív késztetés között, hogy egy nő fütyül rá. Nem fontos számára, hogy államtitkár legyen vagy miniszter. De fontos, hogy jó anya legyen.” Szőnyi Szilárd a Válasz.hu-n idézi Popper Péter és Ranschburg Jenő női szerepekre vonatkozó gondolatait.

2016. január 01. 14:35
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„Van a feminista mozgalomnak egy félrecsúszási lehetősége. Az egyik ilyen félrecsúszás: a mozgalom eredetileg úgy indult, hogy legyenek azonos jogok, azonos bánásmódok, azonos társadalmi érvényesülési lehetőségek. Rendben van. De már lassan nem erről van szó, hanem arról, hogy ugyanolyannak kell lenni a nőnek, mint a férfinak. Nem azonos jogúnak, hanem ugyanolyannak! – holott nem ugyanolyan. Szóval ez egyfajta »elmaszkulinalizódást«, férfiasodási tendenciát mutat. (...) Bizony, ez az ugyanolyanok vagyunk, ez hamis út. »Meggyilkolja« – véleményem szerint – a női karaktert, a női helyzeteket és a női reakciókat. És ugyanígy károsítja a férfias viselkedési normákat.

(...)

A kreativitásbeli tagadhatatlan különbség férfiak és nők között azért van, mert a nőknek van egy biológiai kreativitásuk, biológiai alkotókészségük, ami a férfiaknak nincs. Biológiai kreativitásnak nevezem, hogy gyereket tudnak kihordani, tehát a testükben formálnak egy másik embert. Megszülik, táplálják, fölnevelik, és ebben látni kell, hogy ez valami egészen furcsa csoda, a terhesség, a gyerekszülés. Ezt nem lehet teljesen magától értetődőnek tekinteni, mert ennél nagyobb alkotás, mint egy másik embernek a világra hozása, talán nincsen. És ez a képesség értelmet ad a női életnek anélkül, hogy külön nagy produkciókat kelljen bemutatnia a világnak, mert az ő biológiai kreativitása elég.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 495 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2016. január 03. 21:15
."Node nálunk a marháknak is jobb dolga van mint nálatok a szegény malackáknak...." Nem kell jogosítvány nekik a streetrollerhez?
catalina9
2016. január 03. 10:49
duzur [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 2. 21:02 helyén kezelni az értékegyenlöséget" Meséljen valamit erről a "helyén kezelésről" duzur! Értelmesen!!!
Je suis Ákos
2016. január 03. 02:34
mákgubó A Magyar Telekom Igazgatóságának tagjai Kerstin Günther elnök Christopher Mattheisen Thilo Kusch Günter Mossal Mosonyi György Frank Odzuck Dr. Patai Mihály Dr. Ralph Rentschler 1 nő 7 férfi Belátható hogy a Tré Hom egy fasiszta, hímsoviniszta társaság ami ellen a TASZ és Helsinki bizottság is tiltakozik Ez a patai ördögfattyú, a nem is volt deviza csak átszámítós című CHF "hitelek" atyja mindenhol ott van? Tényleg bankárok irányítják az országot és a "magyar" kormányt!
Je suis Ákos
2016. január 03. 02:32
mákgubó, hány nő is van a Tré Hom Igazgatóságában? Menedzsment Christopher Mattheisen Walter Goldenits (1970) – műszaki vezérigazgató-helyettes Gyenes András (1969) – lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettes Lakatos Péter (1975) – kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes Máthé Balázs (1968) – jogi és társasági ügyek vezérigazgató-helyettes Rékasi Tibor (1973) – vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes Somorjai Éva (1966) – humán erőforrás vezérigazgató-helyettes Szabó János (1961) – gazdasági vezérigazgató-helyettes Az annyi mint 1!!!!!!!!! db nő és 6!!!!!! férfi Eujópa segicccssss!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!