Digitális napóra 3D nyomtatóval

2015. december 30. 09:28

2015 a 3D nyomtatás éve volt akár akarjuk, akár nem. Már digitális napórát is nyomtathatunk, ha bedöglött minden kütyü szilveszterkor, hogy mutassa jön 2016. Ha sütni is fog a nap jól is jöhet az idő múlásának a jelzésére. Nem kell félni, az idő viszonylagos, mindenki másként éli át, a macskák például nem is érzékelik.

2015. december 30. 09:28
Andrew Liszewski
Gizmodo

 
A 3D nyomtatás manapság már nemcsak a felső „ict-öltönyös” tízezer kiváltsága, beköltözött a hétköznapjainkba is, nemcsak azért, mert elérhető áron kapható már egy alap nyomtató, hanem szinte mindent háztartási eszköz alkatrészét újra lehet vele nyomtatni, ha elromlik. Nem kell hozzá komoly 3D tervezői tudás sem, hiszen egyre több egyszerűen érthető mobilos és desktop szoftver is kijön hozzá és a számítógépünkön megálmodott 3D alkotásainkat akár bérnyomtatás vállaló stúdióknál is valósággá változtathatjuk már fillérekért. Nem kell rögvest bonyolult gépezeteket terveznünk érjük be egy egyszerű tárgy megtervezésével és nyomtatásával még 2015-ben.


Nagy sikert arathatunk ismerőseink körében, ha egy trükkös dolgot, egy digitális napórát nyomtatunk először. A poén az, tényleg analóg módon működik: a nap járását követve jeleníti meg ez a napóra a digitális számokat, végre összeér a 2 eddig összekapcsolhatatlan világ (az analóg és a digitális territóriuma). A Mojoptix Digitális Napórája azért korlátos egy kicsit, a minták a napóra lelkén, a rúdon csak reggel 10.00-tól délután 4-ig mutatják az időt és csak napsütés esetén, mint ma. A digitális „kijelző” 20 perces időközönként mutatja az időt. De gondoljunk bele egy analóg toronyóra is 15 perces késleltetéssel harangozik nekünk vidéken, már ha még működik és van rá pénze az eklzsiának.
 
 
Ha valaki kicsit tud barkácsolni, akkor a videóban egy gyorstalpaló segítségével elsajátíthatja hogyan kell egy ilyen digitális napórát elkészíteni. 3D nyomtatószalon pedig már szerencsére van Budapesten is, ahol bérmunkát is elvégeznek és segítenek, ha tényleg bénák voltunk. De ha nagyon lusták vagyunk, akkor vásárolhatunk is a neten belőle szerencsére.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!