Az akarat diadala, avagy a Jobbik már a hálószobában van

2015. október 04. 15:28

Sikeres a Jobbik, hiszen kívánságainak egy jelentős része már most megvalósult. Egy ellenzéki pártnak pedig ez komoly fegyvertény.

2015. október 04. 15:28
Egyenlítő blog
Egyenlítő blog

Másrészt, sikeres a Jobbik, hiszen kívánságainak egy jelentős része már most megvalósult. Egy ellenzéki pártnak pedig ez komoly fegyvertény. Ha most csak két programját vesszük szemügyre (Bethlen Gábor program 2007. és Radikális változás 2010.) máris tekintélyes a sor. Hogy csak néhány példát említsünk most:

  • A kettős állampolgárság megadása a határon túli magyaroknak.
  • Stratégiai fontosságú ágazatok, különösen az energiaszolgáltatók államosítása.
  • Kötelező erkölcs-vagy hittan oktatás bevezetése.
  • Az oktatásirányítás központosítása.
  • A tankönyvpiac erőteljes korlátozása, tantárgyanként egy könyvre szűkítése.
  • Országos szinten vezényelt, de helyi szinten megvalósuló közmunkaprogram.
  • A hajléktalanok eltávolítása a közterületekről.
  • A banki adósok kilakoltatásának a jelentős korlátozása vagy akár megszüntetése.
  • A banki alapkamat erőteljes csökkentése.

Ezek a Jobbik elképzelései, a Fidesz által megvalósítva. És a sor persze még messze nem teljes, mert a Jobbik kívánságának megfelelően Károlyi Mihály szobrát elvitték a Kossuth térről, épülnek országszerte a Wass Albert, Prohászka Ottokár, Teleki Pál szobrok – ahogy ezt Bethlen Gáborról elnevezett programjukban leírták.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bontottcsirke
2015. október 05. 08:09
Inkább bele kéne nyugodni abba a ténybe, hogy jobbik kormány lesz. Ha belátó vagy kevésbé fog fájni. Ha meg nem tetszik, akkor van még pár hely a világon ahová el tudsz költözni.
Akitlosz
2015. október 05. 03:46
No és a fidesz 2014-es programjából mennyi valósul meg? Folytatják?
Mindjárt
2015. október 05. 03:26
Furcsa gyülevész társaság verődik össze akár hányszor egy Jobbikról cikk megjelenik. A szokásos patkányok akik gyűlölnek minden magyart, a fideszes magyarokat is de a jobbikos magyarokat különösen. A fidesz-patkányok akik félig-meddig támogatják a Fideszt de a Jobbikot gyűlölik. Ezek egy pillanat alat a Fidesz torkának esnének ha a Fidesz nem adna meg mindent amit a patkányok követelnek. Ezek közt nagyon sok az egykori MSZP szavazó és ha a Fidesz nem jól ugrál nekik akkor megint az MSZP-re vagy inkább a DK-ra szavaznak. Van egy kevés tisztességes Fidesz támogató is ebben a gyülevész csőcselékben de azok sokkal kimértebbek és nem ellenséget hanem politikai ellenfelet látnak jobbikos honfitársainkban. Mindanyian tudjátok, hogy melyik csoportba tartoztok.
Mich
2015. október 05. 01:50
Igen, a Jobbik már az MSZP hálószobájában van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!