Dr. Kiss-Rigó László: egyetértek!

2015. szeptember 09. 18:18

A Szeged-Csanádi Egyházmegye főpásztora meg merte tenni azt, hogy nyíltan beszél, és elgondolkodtató ténymegállapításokat közöl.

2015. szeptember 09. 18:18
Kőhegyi Dániel
Đéé atya

Itt nem párt-hovatartozásról van szó, hanem egy problémáról, amit SŰRGŐSSEN meg kell oldani!

Nagy örömömre szolgált olvasni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményeit. Azonban azokban a közleményekben és egyben köszönetnyilvánításban SEMMI KONKRÉTUM NEM SZEREPELT.

Jómagam azért követem el ezt a fajta publikációt, de inkább bejegyzést, mert több, számtalan ember keresett fel azzal, hogy mit teszünk a migránsokkal? A magyar hajléktalanok éheznek, kvóta nincs, ami őket ellátná, de jönnek messze-messze, sokat utazva Iphone és Androidos készülékekkel, amelyet mindannyian tudunk, hogy nem két fillér.

Természetesen nem kívánom bírálattal illetni a Szentatya segítő és jóakaró szándékát, valamint az arra való buzdítását, azonban nem szeretném figyelmen kívül hagyni dr. Kiss-Rigó László püspök úr gondolait sem - még akkor sem, hogyha azokat kiforgatták, vagy megmásították.

Hozzáteszem: A magyar Egyház apostoli utódai közöl egyetlenegy személy merte felvállalni a migránsokkal kapcsolatos kérdéssel kapcsolatos bármiféle nyilatkozatot.

Hadd jegyezzem meg továbbá!

Rengeteg lehetőség van. Több oldalról jó és rossz is. Itt egy probléma van és EZT KELLENE BELÁTNI(!), a kompromisszum. Azaz kivételesen ez a fogalom az egységet takarja! Kompromisszum egyházak, politikai pártok, tisztségviselők között. Ha úgy látjuk, hogy az Európai Unió nem kíván bennünket segíteni, akkor magunknak kell megvédeni saját értékeinket.

Ez, Barátaim, nemzetet érintő, teljeskörű, mindentől független megoldásra váró kérdés, amelyre VÁLASZ KELL.

Itt, mikor Kóka János úr könnyelműen burkolózott egy krisztusi tanítás értelmeztetésével, úgy, hogy - véleményem szerint - ő maga azt sem tudja, kitől idézett, s így lepattint egy felröppentett labdát a kiss-rigó által megjelenített cikkel kapcsolatosan....

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2016. március 25. 20:35
Ez is csak egy szar ember!
Mindjárt
2016. január 29. 03:29
Ezt monja egy patkány akinek az lenne jó ha hazánkat elpusztítanák ezek a muzulmán hódítók. Foglalkozz inkább saját hazádal, a terrorista, népírtó, gyerekgyilkos náci izraelel.
Mindjárt
2016. január 29. 03:29
Köszönet és köszönet!
Zokni
2015. szeptember 13. 12:33
"...A pápa miért nem a tetteseket szólítja fel..." - írja. Azt hiszem elvetné a sulykot a dologgal. Nem feladata részben meg nem nevezett, illetve nem legitim szervezeteknek, - nem reguláris erők által elkövetett, nem bizonyított egyes atrocitásai miatti - "felszólítása". Egyébként folyamatosan szóvá teszi az eseményeket, és emlékeim szerint a legutóbbi húsvéti "Urbi et Orbi" üzenete is erről szólt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!