Puzsér kiáll a kokainozó Kucsera mellett – ezért nincs igaza

2015. augusztus 06. 16:29

Amikor tavasszal Csipes Tamara és Dombóvári Bence bukott le kokainozás miatt, én is hasonlóan gondoltam. Most úgy érzem, Puzsérnak még sincs igaza. Hogy miért?

2015. augusztus 06. 16:29
Laky Zoltán
Heti Válasz

Amikor tavasszal Csipes Tamara és Dombóvári Bence bukott le kokainozás miatt, én is hasonlóan gondoltam. Most úgy érzem, Puzsérnak még sincs igaza. Hogy miért?

I. A kokainfogyasztás nem magánéleti kérdés, hanem két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő vétség, és teljesen természetes, ha egy munkaadó – ez esetben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség – valamilyen szankcióval, például meghatározott időre szóló eltiltással sújtja munkavállalója törvényszegését. Lehet persze vitatkozni a drogfogyasztás kriminalizálásáról (én sem büntetném), de most ez van a hatályos Btk.-ban. Pont.

II. A kokain – bár Kucsera rekreációs céllal fogyasztotta, hogy elviselje a versenyzéssel járó nyomást – tiltott teljesítményfokozó szerként szerepel a WADA listáján. Igaz, csak a verseny közben tiltott szerek lajstromában van benne, ha két megmérettetés közben fogyasztja, nem követ el doppingvétséget a sportoló, de nyilván akkor sem szerencsés lebukni vele.

III. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Csipes és Dombóvári lebukása után vezette be azokat a szigorú és rendszeres ellenőrzéseket, amelyek egyikén Kucsera fennakadt. Vagyis tette még annyira sem érthető, mint a szúrópróba-teszten lebukó Csipeséké, hiszen számíthatott az ellenőrzésre. Kucsera szinte kihívta maga ellen a sorsot.

IV. Az élsportolók példaképek. Ha egymás után buknak le a kábítószerezésen kapott kajakozók, vajon hány szülő dönt a kajak-kenu mellett, amikor sportágat választ gyermekének? A szövetség joggal tarthatott attól, hogy ha nem tisztítja meg vaskézzel, akár fájdalmas áldozatokkal a sportág elitjét, saját utánpótlását emésztheti fel.

V. Puzsér álláspontjával ellentétben senkit sem ment fel a bűne alól, hogy mások is elkövetik, főleg, ha nem is mutatunk be semmilyen bizonyítékot erre, hanem csak olyan általánosságokat dobunk be, hogy hányan szívják a csíkot a pesti éjszakában.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2015. augusztus 06. 20:31
Az élsportolók nem példaképek. Ha az én tündéri balettozó kislányomnak Kőbán Rita lenne a példaképe, hosszában vágnám fel az ereimet egy kanállal. Azért, hogy biztosan elvérezzek, és hogy közben jobban fájjon. Vagy testi roncs mindegyik 35 éves korára, vagy segghülye - leggtöbbször a kettő együtt.
krotak
2015. augusztus 06. 20:16
Egy győri csábi bébi világsztár lehetett annak ellenére, hogy néha nagy-titokban elszívott egy szál cigarettát. Amikor kiderült, hogy baba van a pocijában, félretette a megkezdett dobozt.
vigyor
2015. augusztus 06. 18:50
...szarok rá ki és miért mentegeti Kucserát, erre nincs sem magyarázat sem mentség, sem bocsánat sportolóként.
tevevanegypupu
2015. augusztus 06. 18:43
Ilyenben nem ítélezünk..mert nem tudjuk elképzelni milyen élsportolónak lenni manapság, amikor azt kívánják egy sportolótól, hogy inkább dobja fel a talpát de akkor is menjen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!