Ti tudtátok, hogy Wachau ilyen tök jó hely?

2015. augusztus 13. 09:07

Én eddig csak hallottam róla, de most már tanúsíthatom, hogy tényleg így van. És még messze sincs, szóval egy hosszú hétvégére ideális.

2015. augusztus 13. 09:07
Inkei Bence
Cink

„Wachaut kicsit átverés az osztrákok Dunakanyarjának nevezni: némi hasonlóság van ugyan a mienkével, de egészen más pálya. Nem véletlenül nevezik kultúrtájnak, ami világhírű a bortermeléséről, tele van műemlékekkel, és több száz éve érintetlen, egységes megjelenésű, barokk falvak és kisvárosok váltakoznak szőlőkkel és sárgabarackligetekkel.

A vidék (gyakorlatilag a Duna Kremstől Melkig tartó, mintegy 30 kilométeres szakasza) ráadásul teljesen ráállt a biciklis turizmusra, keresztül-kasul szelik a bicikliutak a környéket, és könnyedén bérelhetünk is kerékpárt, egy egész napra 12 euróért.

Van, aki mindezt borkóstolással szereti kombinálni (Albert is közéjük tartozik), én viszont a zöldveltelinit is nehezen tudom megkülönböztetni a rizlingtől (ez a két legtipikusabb bor a vidéken), úgyhogy nem ez volt az utazás fő célja. Noha amit kóstoltam, az mind jó volt!

Az Ausztriát hozzánk hasonlóan meghódító trópusi hőség miatt attól tartottam, meghiúsul a háromnapos biciklizgetés, városnézés, jókat evés-ivás, amit eredetileg szerettünk volna, és helyette marad a hűsölés a Dunában. Nem így lett, de legalább már tudom, hogy kánikulában nem túl gyakorlott biciklistaként is lazán le lehet nyomni napi 30-40 kilométert, ami a menetszél miatt még kellemesebb is, mint sétálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. február 20. 17:08
50 km kerékpárút.
tommybravo
2015. augusztus 24. 19:20
Szerintem is gyönyörű Tokajhegyalja, de szerintem jó a marketingje is hazánkon belül. Egyrészt az én generációm számára a Hegyalja fesztivál miatt ráragadt egy "vagányság" érzet is, illetve élő emberrel nem találkoztam, aki nem talált volna az ízléséhez illő bort. Van még hova fejlődni, de jó úton járnak. Másrészt bár hazánk tele van szép és izgalmas helyekkel, nem kell bezárkózni, érdemes kilépni a határon túlra. Ettől az ember csak még jobban megtanulja értékelni az itthonit, ahogy a cikkben is rögtön egy hazai párhuzamot (Dunakanyar) talált a szerző.
Autofocus
2015. augusztus 24. 19:20
Tokaj (lehetne) a magyar Wachau, illetve Wachau az osztrák Tokaj. Sokkal több a párhuzam a lehetőségekben mint ami első blikkre nyilvánvaló. Mindenesetre örülök hogy mások is rájönnek erre. A Domain Wachau - Tokaj Kereskedőház (jövőbeli szerepe) hasonlóság például kézenfekvő lenne. Hajrá Wachau, Hajrá Tokaj, Hajrá borozó bringások! :-) (egyébként tapasztalataim szerint Wachau az osztrák nyuggerek paradicsoma, de azért a magunkfajtáknak is osztanak lapot a heurigerek bukolikus asztalai mellett.)
nanemáne
2015. augusztus 13. 13:29
Ezt a cikket nem értem.Nem ide való.Inkább az útleírások kategórijájába tenném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!