Nagyon kemény szülés volt a görög eurózóna-csúcs

2015. július 13. 14:37

Az eurózóna csúcson elfogadott javaslatok szerint a következőket kell teljesítenie Görögországnak ahhoz, hogy a jövőben is eurót használhassanak polgárai.

2015. július 13. 14:37
EUrologus
EUrologus

„Angela Merkel kancellár közben a német nemzeti sajtótájékoztatón a második emeleten azt hangsúlyozta, Görögország vissza fog térni a Nemzetközi Valutaalaphoz 2016 márciusában, amikor az ország aktuális hitelprogramja lejár.

Ciprasz a csúcs után kijelentette: radikális reformokra van szükség Görögországban, melyek a társadalom javát szolgálják és a korábbi kormányok oligarchái ellen lépnek fel.

Az eurózóna csúcson elfogadott javaslatok szerint a következőket kell teljesítenie Görögországnak ahhoz, hogy a jövőben is eurót használhassanak polgárai:

- ÁFA-emelés és az adóalap kibővítése.
- 25 milliárd eurós pénzügyi alap létrehozása, melybe a további görög privatizációs források kerülnek. Az összeg felét a bajba jutó görög bankok feltőkésítésére kell félretennie a görögöknek, a másik felét pedig fele-fele arányban adósságtörlesztésre és gazdaságélénkítésre kell fordítania Görögországnak – szól a tárgyalások egyik legneuralgikusabb pontjának feloldása.
- Nyugdíjreform és a nyugdíjkorhatár emelése.
- Az igazságügyi rendszer reformja.
- A görög statisztikai hivatal függetlenségének biztosítása.
- Automatikus megszorításokra vonatkozó törvény elfogadása, arra az esetre, ha a görög költségvetés hiányba fordulna.
- Az uniós bankszanálási szabályok alkalmazása.
- Az ország áramellátó hálózatának privatizációja.
- Számos szolgáltató szektor szabályozásának egyszerűsítése, versenyképessé tétele.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2015. július 14. 11:52
Bosszantóak ezek a semmitmondó felsorolások, emik mindenütt olvashatók. Engem pld nagyon érdekelne, hgy mit neveznek nyugdij-reformnak, mert az nagyon nem mindegy, ha tovább kopasztják a "kisembereket", vagy, ha bizonyos összegen túl csapolják le a magasabb nyugdijakat. Az az elv, hogy a jól-keresöket, magasabb nyugdij is illeti meg, számomra hajmeresztö. Egyrészt, mert a magasabb jövedelemböl eleve több lehetösége van késöbbre félretenni, másrészt, mert a több befizetés is csak igen korlátozott ideig fedezi a magasabb nyugdijt. És inkább a keményen dolgozó és mégis kiskeresetü, késöbbi alacsony nyugdiját kellene emberhez méltóvá tenni. Nem azoknak kellene a gondtalan nyugdijas éveket garantálni akik nem is igen ismerik az anyagi gondokat...
áfonya
2015. július 14. 09:55
Magyarország túl van már a görög krízisen ,,,,most már az a kérdés hogy a görögök miből fizetik vissza a kölcsönt..Eu nem engedte el a görögöket fogja az adósság révén ,hogy valamicskét vissza tudjon szerezni. Görög állami vagyonokra kis szigetekre az eu rá teszi a kezét ,eu multi cégjei betelepszenek a hasznot kiszipolyozzák kiprivatizálják .....most már az a kérdés hogy a görögök nem tudják kitermelni az adósságot mert minden idegek kezekbe kerül ,miből törlesztik az adósságot. Eu az utóbbi egyezséggel Görög országot teljesen térdre kényszerítette,még valameddig a görögök bukdácsolnak hamarosan teljes csőd következik. Egy tanulsága van az ügynek ,eutól soha ne vegyél fel kölcsönt mert ezzel nem segít hanem tönkre tesz,másik dolog az euval bizonyos távolság tartás ne higyj nekik mmert kommunista banda ,harmadszor az ha bajod van az euval kimenni hozzájuk ott a szemükbe nyiltan megmondani ,,,végül mindig a nemzetet képviselni az eban.
Box Hill
2015. július 13. 21:50
Mitől jutottak bajba a bankok?
szabadhajdu
2015. július 13. 20:17
Ha ennyire aggódsz a jövőért szülj tíz gyereket és nem lesz időd baromságokat írogatni. Nem akarok színes Magyarországot- Csak a keresztyén Magyarországnak van jövője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!