Tusványos feladatai

2015. július 24. 07:16

A 26. Tusványostól kimondva-kimondatlanul is mindenki előrelépést vár néhány nemzetpolitikai kérdésben.

2015. július 24. 07:16
Csinta Samu
Krónika

„A 26. Tusványostól azonban kimondva-kimondatlanul is mindenki előrelépést vár néhány nemzetpolitikai kérdésben. Abban ugyanis alig van már vita, hogy valami alapvetően megváltozott az anyaország és a külhoniak viszonyában. Vagy legalábbis így érzik az utóbbiak, akik a támogatások, a gondoskodás tényét nem vitatva őszintén fájlalják a párbeszéd »hangnemét«, a kiszámíthatóság elillanását, az emberi viszonyok kiürülését.

Mindazt a körülményegyüttest, amely ugyan nem túl korszerű, ám az anyaország határain kívül szorultak számára a falat kenyér fontosságával vetekszik. A nemzetpolitika különböző viszonylataiban való elbizonytalanodást teszi szóvá Tőkés László is, amely szerinte a külhoni magyar közösségek megosztottságát is konzerválja.

Az idei tábornak, a politikai megbeszéléseknek, a háttértárgyalásoknak, találkozásoknak talán éppen ebből a tetszhalott állapotból kellene jó irányba mozdítania a senki számára sem kívánatos módon megcsontosodó rendszert. Annál is inkább, mivel ebben a kérdésben az uniós ellenszél is csak »asszisztálni« tud.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. július 24. 15:42
" A nemzetpolitika különböző viszonylataiban való elbizonytalanodást teszi szóvá Tőkés László is, amely szerinte a külhoni magyar közösségek megosztottságát is konzerválja. " Már bocs, de mi a faszra számítottak? Az Orbán vezette Fidesz és kormány mindennel ezt teszi. Mint egy fordított Midász király. Szarrá és viszállyá változik minden, amihez csak hozzányúl. Mert egyszerűen KÉPTELEN máshogy működni.
Ellensúly
2015. július 24. 13:16
A Fidesz sajnos letudta a nemzetpolitikát a kettős állampolgárság megadásával. Ugyanúgy nem áll ki a határon túliakért, ahogy a rohadék hazaáruló szoclib kormányok. Érdemes elolvasni, mit nyilatkozott az a Tamás Aladárné Ilonka néni, aki 103 évesen nem fél felvenni a harcot a nemzetiszocialista szellemiségű szlovák állammal. Ficóék megfosztották őket szlovák állampolgárságuktól – lánya, Anikó bele is halt, mert nem kapott orvosi ellátást –, de Ilonka néni küzd, nem adja fel. Az az asszony, aki nemrég még együtt állt a Kossuth téri lobogó tövében Kövér Lászlóval, kerek perec kijelentette, hogy a magyar kormány cserbenhagyta őket.
Tintamin
2015. július 24. 12:02
Ezeken a háttérbeszélgetéseken arról sikerül majd egyeztetni, hogy hogy lehetne még több EU-s és közpénzt lopni. Az elmúlt évben is nagyon jól teljesített az állami maffia.
balbako_
2015. július 24. 07:31
Az itthoni mély magyar gyűlölet liberálisnak, szocialistának álcázva átnyúlik határainkon túlra is. Sajnos kölcsönhatásban, mert az ottani magyarellenesek TGM,Bugár, Ara Kovács és a többiek itt is ártanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!