„A végén még Magyarországra menekülök!” Osztrákok az Orbán-beszédről

2015. július 27. 15:16

„Komolyan szimpatikus nekem az Orbán. A végén még Magyarországra menekülök!” Az osztrák kommentelő kispolgárokból sorra jönnek elő az orbánista comingoutok. Szemle!

2015. július 27. 15:16
Bukovics Martin
Mandiner

„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die Welt-cikket, amely az Európa maradjon az európaiaké címet viseli. A szabadságpárti osztrák kispolgárokból sorra jöttek elő az orbánista comingoutok. Szemle!

„Orbán Viktornak teljesen igaza van! Remélhetőleg elég magas lesz a kerítés! Míg nálunk? Itt a széplelkek nem győznek betelni a gazdasági bevándorlókkal! Na ja, ők mind intelligens, jól képzett fiatalok, akikre sürgősen szükségünk van a jövőnket tekintve!” (Sylvia)

„Kis előny: Magyarországon keresztül már nem jön menekült ;)” (Karl-Johann)

„Sajnos csak egy KIS előny!!!” (Sylvia)

„Orbán Victor lesz a 2015-ös év hőse Európában! A magyarok bontották le a vasfüggönyt, most meg építhetik vissza. Csak kiderült mostanra, hogy a jó öreg vasfüggöny egészen a lebontásáig mekkora védelmet jelentett Ausztriának.” (Ernst)

„Azt írja a Welt: irritáló a beszéd, holott Orbán semmi mást nem csinált, csak kimondta az igazságot. A baloldalról is, illetve arról, amit terveznek: az európai kultúrák szétrombolásáról. Jellegzetessége a német médiának, hogy ha valaki megvédi a népét, az rögtön jobboldali „diktátor” lesz.” (Thomas)

„Nem bírom Orbánt, de ebben a témában 100 százalékban igazat adok neki.” (Andreas)

„Bravó a magyaroknak, nekik még van büszkeségük, nem úgy, mint a menekültkormányunknak. Döntsön a nép, lásd Svájcot! Nem tudtok 3000 embert Traiskirchenben elszállásolni. Ez összesen 70 000 ember lenne. 30 euró naponta, ami egy hónap, egy év alatt milliárdokat jelent! Jó éjt, menjetek szorgosan dolgozni, jo so is!” (Josef)

„Komolyan szimpatikus nekem az Orbán. A végén még Magyarországra menekülök!” (Sven)

„Most egyszer igaza van Orbánnak! Európa maradjon Európa, ne Euroafrika!” (Katalin)

„Orbán: egy férfi, akinek van agya. Bravó!” (Helga)

„Egy széles látókörű államférfi!” (Thomas)

„Tetszik nekem ez az ember, csak így tovább!” (Johannes)

„Orbán olyan politikus, aki az ORSZÁGÁÉRT és NÉPÉÉRT dolgozik! A mi politikusaink csak a BANKSZÁMLÁJUKÉRT dolgoznak!” (Gretl)

„Tőle kéne a mi Ringen dolgozó idiótáinknak tanulniuk.” (Ewald)

„Igaza van!” (Sonja)

„Végre valaki gondolkodik!” (Walter)

„Egyike a kevés ügyes politikusoknak!” (Gerti)

„Háromszoros hurrá, Viki!” (Robert)

„Vajon őrá is lehet szavazni Ausztriában…? :-)” (Gary) 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. július 28. 16:02
Pinter68 [Hozzászóló kiszűrése] 2015. július 28. 14:30 Milyen pofon, tyúkeszű? Az osztrák szélsőjobbos FPÖ híveinek tetszik a xenofób Orbán megnyilvánulása." Xenofób...hűha Pinter most kivágta az aduászt... "..„Az ideológiai terror első hallásra talán túlzásnak tűnik, de ne feledjük, hogy a liberális jogi küzdelmek már régóta operálnak a fóbiával végződő fogalmakkal, aminek a lényege az, hogy a nem liberális módon gondolkodók, akiket homofóbnak, XENOFOB stb. nyilvánítanak, abnormálisnak érezhetik magukat. .." Nos az a helyzet, hogy én magát tartom abnormálisnak a fobozásával együtt.
Pinter68
2015. július 28. 14:28
Úristen, el tudom képzelni azt a tömeges orgazmust, amit az Orbán-hívek átélhettek ez miatt a poszt miatt! A kinti orbánoknak tetszik amit az itteni Orbán csinál. Tényleg, milyen meglepő!
catalina9
2015. július 28. 13:04
Újabb pofon a ballibáknak!
Quet
2015. július 28. 06:19
Szerintem adjuk nekik, pereputtyostul. De az ajándékkísérőn azért tájékoztassuk, hogy visszaadni nem ér. És hogy már évek óta az EU, így az ő pénzükön élősködik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!