Több Deákot és kevesebb Kossuthot!

2015. június 05. 15:56

Miniszterelnökünket temperamentuma inkább Kossuth, mint Deák felé vezeti. De elérte azt az életkort, amikor már a megfontolás és a meggondolás erényei a bölcsesség felé terelnek.

2015. június 05. 15:56
Rezsőházy Rudolf
Mos Maiorum

„Amikor hazánkban egy politikai szereplő kiemelkedik a mezőnyből és kulcsfigurává válik, szinte ösztönösen két ellenkező példaképhez hasonlítjuk. Azt keressük, hogy mi benne a Kossuth és mi benne a Deák? (...)

Miniszterelnökünk az elmúlt öt évet értékelő beszédében azt hangsúlyozta, hogy eddig az erő volt a kormányzás kulcsszava. Mostantól a kormányzás kulcsa a figyelem lesz. Ezt húztam alá, amikor azt állítottam, hogy több Deákra és kevesebb Kossuthra van szükségünk. Miniszterelnökünket temperamentuma inkább Kossuth, mint Deák felé vezeti. De elérte azt az életkort, amikor már a megfontolás és a meggondolás erényei a bölcsesség felé terelnek. Önmaga írta elő saját magának az alázatosság erényét.

Polgári kötelességünk, hogy szaván fogjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. június 06. 13:44
Hogy kerül elő most Kossuth? Na és melyik Kossuth? „A szerencsétlen harczok után, mellyekkel Isten a' legközelebbi napokban meglátogatta e' nemzetet, nincs többé remény, hogy az egyesült osztrák és orosz nagy hatalmasságok ellen az önvédelem harczát, siker reményével folytathassuk. … a' kormányról lelépek, 's addig még a' nemzet hatósága szerint intézkednék, a' legfőbb polgári 's katonai kormányzati hatalmat, Görgei Arthur tábornok urra ruházom. Aradvára, Augustus 11-kén 1849.” „Szegény szerencsétlen hazánk elesett. Elesett nem ellenségeink ereje, hanem árulás s alávalóság által Viddin,1849. szeptember 12.-én.”
illesl
2015. június 05. 22:15
Ez megzakkant vélemény. Deák kiegyezése készítette elő trianont. Egyébként ez olyan ostoba szlogen, hogy több Deákot, mint Kossuthot, és esetleg fordítva. Minden kor új, egyik sem ismétli önmagát. Mindig azt a módszert kell alkalmazni, ami célravezet. Ettől függetlenül egy nem sokára Rómaként összeomló valamivel nem kellene kiegyezni, inkább kissé lázábbra venni a kötődést....
egyetmondok
2015. június 05. 22:12
Talán hagyjuk meg a mai huszonéveseknek,annak a genererációnak,hogy közülük kerekedhet valaki,akit Kossuth vagy Deák erkölcsi gigászához mérjünk...,majd,egyszer valamikor,amikor a Fidesz/Mszp-féle posztkommunizmust magunk mögött hagytuk.
Akitlosz
2015. június 05. 21:31
Éppen fordítva. Magyarország szabadságáért és függetlenségéért minden körülményke között kiálló és kitartó Kossuthra van szükség. Az ellenséggel lepaktáló, az ellenséggel kollaboráló, az ország szabadságáról önként lemondó Deákra pedig nincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!