Katasztrófa és memóriakatasztrófa

2015. június 02. 20:08

Nos, képzeljük el, hogy létezik a világnak egy élhető, szabad, elvileg gazdaságilag – a világ másik feléhez képest legalábbis – működő fele. És létezik a másik.

2015. június 02. 20:08
Ardamica Zorán
Parameter.sk

„Ahol nincs még szabadság, nincs még remény, nincs táplálék, nincs biztonság, nincs egészségügy, vagy ha van, akkor kezdetleges vagy egy jobb napokat látott maradéka. S van, ahol olcsó az emberélet is... Katasztrófa. Van ilyen. Volt ilyen. És lesz ilyen.

Aztán megtörténik a csoda, az emberek feleszmélnek, és vagy saját életük, vágyaik, vagy pedig gyermekeik jövője végett változtatnak. És a hol jobban, hol rosszabbul sikerült változtatások halmazába beleesik az is, hogy a világ jobb feléhez akarnak tartozni.

Biztonság, kultúra, fejlődési potenciál és nem utolsósorban szabadság tekintetében.

Elmenekülnek előző sorsuktól, sorsukból és felkínálva a világ jobb felének azt, amijük van, befogadást kérnek.

Azoktól, akik amúgy a legtöbb szempont szerint elég jól ellennének nélkülük a saját, fenntarthatónak vélt jólétükben. Sőt, jóléti társadalmukban! Azoktól, akik bizonyos mértékben tartanak, félnek a befogadástól. Nem ok nélkül, látják a veszélyt, katasztrófától tartanak.

Környékünkön épp a hasonló esetek számának megnövekedése miatt pánikolnak egyesek.

Kedves pánikolók! Képzeljük el azt a katasztrofális szituációt, hogy nem egyes személyek, nem egyes családok, de még csak nem is százak-ezrek indulnak el. Képzeljük el azt a katasztrofális szituációt, amikor majd komplett országok teljes népessége kér bebocsájtást! Őrület, ugye?! El se lehet képzelni, mi lenne akkor!!! Mekkora katasztrófa...

De.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2015. június 02. 23:24
Mindenesetre a világ legfejlettebb államában, az USA-ban, mely már régen űrhajósokat volt képes küldeni a Holdra, már régen nem engedélyezik, hogy bárki, akinek kedve tartja ott letelepedjen. Ennek bizonyára racionális okai vannak. Aki nézi az Ivestigation Discovery TV csatornát, láthat olyan filmeket, amelyek az idegenrendészet tevékenységét mutatják be az USA-ban. Mexikó és az USA között húzódó több ezer kilométeres határsávot, fegyveres határőrök tízezrei őrzik, és naponta tartóztatnak le sok-sok illegális határátlépőt. Ezeket őrizetbe veszik, ujjlenyomattal is azonosítják őket. Ismételt illegális behatolókat rövid eljárás után be is börtönözik, majd a letöltött büntetés után visszatoloncolják őket Mexikóba. Akik először követtek el ilyen tettet, fogva tartás közben elfolytatott rövid eljárás után visszatoloncolják őket Mexikóba. Sokan nem akarják észrevenni, hogy az Egyesült Államok idegenrendészete is csak úgy tud működni, ha az illegális határátlépőket őrizetbe veszi és őrizeteben tartják, amíg vissza nem toloncolják őket. E nélkül az idegenrendészet ellehetetlenülne. Ha nem vennék őrizetbe őket, úgy eltűnnének, mint a kámfor mielőtt intézkedhetnének az idegenrendészetért felelős szervek.
Eisenberger Benjámin
2015. június 02. 22:14
Ember! Először minsenki a saját háza táján tesz rendet, utána foglalkozik a szomszédsággal. Rajtatok kkívül csak a kárpátaljaiaknak szarabb a helyzete, saját szülöföldeteken kitaszítottak vagytok, mág egy nyamvadt magyar helyiségnévtáblát is 24 órán belül letépnek a tótok, a földrablók, történelemhamisítók. És neked a muszlimok, törzsi vallású afrikaiak a fontosabbak? Édes Istenem! Egy benesi dekrétumok által elűzött, jogfosztott család leszármazottja írja ezt neked.
krotak
2015. június 02. 20:52
Ha egy kis szobakutya reggel fölugrik az ágyra, s nyalogatja a fülemet: elég a lustálkodásból! az nem ugyanaz, mint ha százegy éhes kutya rontana rám, mert még a bejárati ajtót sem csukhatom be.
Mich
2015. június 02. 20:47
Zavaros idióta ez a Zorán... Azt akarja mondani, hogy Mali és Líbia (és még több tucat afrikai ország...) be akar lépni a NATO-ba vagy az EU-ba...?! Ez esetben meg van ennek a rendje... be kell állni (EU-ügyben) Törökország mögé a sorba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!