Vége

2015. május 28. 08:49

Három és fél évnyi aktív borblogolás után lehúzom az úgynevezett rolót. Azért, mert csalódtam a magyar közegben. Mert csalódtam a sajtó szabadságának korlátszélességében.

2015. május 28. 08:49
Unger Tamás
Tumblr

„Szóval csak ennyit akartam mondani. Most mondom is, higgadtabban, mint délelőtt. Három és fél évnyi aktív borblogolás után lehúzom az úgynevezett rolót. Azért, mert csalódtam a magyar közegben. Mert csalódtam a sajtó szabadságának korlátszélességében. Mert el is fáradtam. Elfáradtam, hogy küzdjek az elérhetetlen célokért. Elfáradtam abban is, hogy őszinteséggel hozzam közelebb a borászt és az írót. Csalódtam a magunk közötti bajtársiasságban is. Hogy az alapvető értékekben nem találunk konszenzust. A bajban főleg nem. És igen, el is fáradtam.

Az a helyzet, hogy bort sem akarok látni egy jó darabig most. Hazait meg pláne nem. Dühös sem vagyok egyébként. Csalódott viszont leírhatatlanul. Most valamifajta önvizsgálatnak kell jönnie. A részemről jön is. A munka és a tanulás mellett alaposan átszkennelem magamat, leltárazok értékeket, gondolatokat a múltból, hogy felépítsem a jelent. De ettől a közegtől mentesen. Meggyőződésem, hogy ez mindenkire ráférne.

És hogy hiányozni fog-e ez az egész? Nem. Ebben biztos vagyok. Legalább ebben biztos vagyok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2016. március 30. 11:37
fárasztó és érdektelen egy szubkultúra volt számomra eddig is ez az alblog, szakmázva is, hát most akkor mit mondjak a belharcos részére.
atila68
2015. november 10. 21:42
Ez mit jelent? "csalódtam a sajtó szabadságának korlátszélességében"
alex.leopardi
2015. június 28. 21:06
szia
Bolond Istók
2015. május 29. 11:25
"Mert csalódtam a sajtó szabadságának korlátszélességében." Ebben a diktatórikus országban, már Unger Tamás sem írhat borokról a tumblr-en, és aszondja: Vége :D Elképesztőek ezek a picsogók. Annál szánalmasabb alig van, mikor valaki a saját kudarcát, és belső élettelen keserűségét, a külvilágra projektálja, és másokat hibáztat. Korlátozva van a borsajtó. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!