Gyűlöletbeszéd miatt polgári pert indítottam a HVG ellen

2015. április 08. 08:15

A HVG ezzel a totalitárius diktatúrák vallásellenes propagandáját idéző, indokolatlanul bántó karikatúrával nagy nyilvánosság előtt súlyosan megsértette a különböző keresztény felekezetekhez tartozók emberi méltóságát.

2015. április 08. 08:15
Ékes Ilona
ERGO

„Alulírott Ékes Ilona, magyar katolikus, volt országgyűlési képviselő és az ERGO – Európai Regionális Szervezet elnöke arról tájékoztatom a közvéleményt, hogy a keresztény közösség ellen irányuló gyűlöletbeszéd miatt polgári pert indítottam a HVG című hetilap kiadója ellen. A hetilap a tavalyi adventi időszakban »Nagy Harácsony« felirattal egy Jézus születéséről szóló klasszikus festményt kifigurázó, a vallásos áhítatot a pénzimádattal helyettesítő gúnyrajzot közölt a címlapján. A HVG ezzel a totalitárius diktatúrák vallásellenes propagandáját idéző, indokolatlanul bántó karikatúrával nagy nyilvánosság előtt súlyosan megsértette a különböző keresztény felekezetekhez tartozók emberi méltóságát.

Az új Polgári Törvénykönyv azonban immár lehetővé teszi, hogy egy közösség egésze ellen irányuló gyűlöletbeszéddel szemben a közösség bármely tagja a polgári jog eszközeivel lépjen fel. Ezzel élve bocsánatkérő közlemény közzétételét és sérelemdíjat követelek a kiadótól, mellyel pernyertességem esetén az egyházam karitatív tevékenységét fogom támogatni.

Ügyemet április 9-én tárgyalja a Fővárosi Törvényszék. Az ügyvédi képviseletet a Szabadságvédő Alapítvány biztosítja számomra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2016. szeptember 20. 01:25
Bótos zsidaj a franciazsidaj karikaturistákat megtanították vallástiszteletre,Így kéne veletek is'Ajvé,Salome,Solomon'
haj rá
2016. szeptember 20. 01:25
A hvg-ot nem szabad perelni,az összesnek a szemét dávid csillaggal és vörös csillaggal kinyomni a elletéseit meg fizikai munkára,kasztrálva' Ajvé,Salome
Vén Csataló
2016. július 11. 03:02
Helyes.
balbako_
2016. január 31. 16:56
Nagyon helyes, bár kétségeim vannak, hogy a bíróság megfelelő mértékű - és elrettentő - büntetést alkalmaz. Kapnának egy 5-600 milliós büntetést leszoknának róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!