Most akkor világhírű a tokaji bor?

2015. március 17. 08:48

A tokaji aszúnak nálunk alapvetően két sorsa lehet: vigyázban állva fogyasztják selyemsálas kóstolók vagy a családi szekrény tetején végzi díszes celofánban.

2015. március 17. 08:48
Lukácsy György
Válasz.hu

„Kicsit mindenki úgy van vele, mint a 6:3-mal: persze a miénk, de erősen porosodik már az emléke. A tokaji aszúnak nálunk alapvetően két sorsa lehet: vigyázban állva fogyasztják selyemsálas kóstolók vagy a családi szekrény tetején végzi díszes celofánban. Ez a borok királya, királya bora szlogen annyira hatásos volt az elmúlt évtizedekben – és azért ne feledkezzünk el a minőségről sem –, hogy még az sem vesz aszút, aki egyébként 6-7 ezer forintot simán kiad egy-egy villányi tételért. Hogyan lehet ezen változtatni?

Állami szerepvállalással vagy helyi összefogással, ez majd kiderül. Mindenesetre Tokajról már többen beszélnek, mint ahányan isszák a régió borait. Bár jobb volna fordítva, kezdetnek ez sem rossz. Merthogy nemcsak a hazai szereplők szerint vagyunk a felemelkedés kezdetén – a tegnapi Borjog és Bormarketing konferencián például kifejezetten sok szó esett a témáról –, hanem egy-két életjel külföldről is érkezik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 20. 21:35
Megfogyatkoztak a királyok, így az igény is erre a borra. Jó drága, pici palackokban árulják. Szóval nem rossz bor, sőt jó, de nem éri meg az árát, ezért nem fogy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!