A Fehér Ház fityiszt mutat az információs szabadságnak

2015. március 20. 23:02

Vajon a TASZ, a Helsinki Bizottság és az átlátszó.hu mikorra tervez tüntetést az USA magyarországi nagykövetsége elé?

2015. március 20. 23:02
Lánczi Tamás
Mozgástér

„A jövőben senki sem fordulat közérdekű adatigényléssel az amerikai elnöki hivatal adminisztrációs irodájához. A Fehér Ház éppen március 16-án, a Nemzeti Információs Szabadság Napján döntött úgy, hogy eltörli a szövetségi szabályozást, amely információszolgáltatásra kötelezi az elnöki hivatalt. A jogszabály értelmében az elnöki adminisztrációs iroda 1966 óta az információs szabadságról szóló törvény (Freedom of Information Act, FOIA) hatálya alá esik. A szabályozás eltörlésével hivatalossá válik a Bush- és Obama-adminisztráció gyakorlata, vagyis a beérkező adatigénylések sorozatos elutasítása.

(...)

Vajon a TASZ, a Helsinki Bizottság és az átlátszó.hu mikorra tervez tüntetést az USA magyarországi nagykövetsége elé? Mikorra várhatóak az első felháborodott, elhatárolódó bejegyzések a szabadságért küzdő Facebook-csoportokban?

A kérdés költői. Más nem is lehetne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. március 21. 10:57
Volt még olyan naiv lélek, aki azt hitte, hogy az USA-ban demokrácia van?
zolka50.50
2015. március 21. 10:57
Volt még olyan naiv lélek, aki azt hitte, hogy az USA-ban demokrácia van?
catalina9
2015. március 21. 10:34
Vajon a TASZ, a Helsinki Bizottság és az átlátszó.hu mikorra tervez tüntetést az USA magyarországi nagykövetsége elé? " Ha Soros elvtárs utasítást ad. De nem ad.
lynx
2015. március 21. 08:08
Quod licet Iovi non licet bovi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!