A Székely Ostobaság Napja

2015. március 15. 02:12

Elég, ha csak ránézünk az ún. „székely zászlóra”. Most komolyan, ezzel a szedett-vedett, összeollózott izével, azon kívül, hogy folyamatosan provokáljátok a románokat, mégis, mit akartok elérni?

2015. március 15. 02:12
Bőtös Botond
Slovensko, do toho!

„Hülyekékre festett, különböző méretű textil-, és papírdarabokkal vonulgatott, gyülekezett és toporgott maroknyi székely Budapesten és Románia Tündérkertje néhány városkájában. Diadalt aratott a közös frusztráció, a haragos kiabálás és a céltalan sétafikiálás, úgy tűnik, a projektben ennyi volt, totális kudarcot vallott az ún. »Székely szabadság napja« című szabadidős rendezvény.

(...) 

Emlékeztek még az Új Pinára? A Magyar/Székely Ethnic Pride avagy a Nagy Nemzeti Kígyózás napjára, amikor a parameter.sk együtt a dotohoval leplezte le a a szervezők elképesztő túlzását a résztvevők számarányával kapcsolatban: milyen 120 ezer? Tudjátok, az odaképzelt százezrek helyett kiderült, hogy összesen cca 30 ezer embert sikerült összebuszoztatni, aztán megsétáltatni azon az október végi napon. Lássuk be, ez az új típusú székelykedés rögtön az elején alapvető legitmizációs problémával küszködik.

És ez még csak a kisebb, szervezési és alapvető érdeklődésből fakadó hiányosságból fakadó probléma. Nagyobb parának érzem, hogy az ún.

Székely autonómia témája

1. A kettős állampolgárság bevezetésével rövidre lett zárva (lásd: ennyike).

2. Teljesen feleslegesen megosztja a romániai magyarokat, utoljára erre Ceausescu irjén volt példa, akkor a rommagyarság sikeresen ellenállt.

3. A Fidesz belpolitikai szavazatszerző célján kívül csupán a kopaszok irredenta opportunizmusából pörög

4. Egy lúzer politikai agenda, amely a turbómagyarok párhuzamos valóságába degradálja a székelyeket Jézus, pártus herceg és a Tudás Népe közé

5. A hatuma számára érdemi haszonnal nem kecsegtet, ellenben újabb etnikai medvecsapdát helyez el a magyarországi politikai szcénán

6. A putyini etnikai nacionalista szeparatizmust szolgálja, amely ebben a régióban nemhogy semmilyen pozitív üzenetet nem hordoz, de egy múltba forduló, elhibázott politika mellékterméke

Elég, ha csak ránézünk az ún. »székely zászlóra«. Most komolyan, ezzel a szedett-vedett, összeollózott izével, azon kívül, hogy folyamatosan provokáljátok a románokat, mégis, mit akartok elérni? Értem én, hogy medializálni kell a turbószékelységet is, és lassan ez lesz, nemcsak Magyarországon, de Erdélyben is a helyi politika origója, csak hát ez egy büdös nagy zsákutca, amely most még csak egyirányú utcának látszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2015. március 15. 22:52
amennyiben egy élőlény írta e fentieket, akkor javasolnám, hogy a jövőben senki nem kommentelje a betűket, amiket egymás után ír.
amok
2015. március 15. 21:57
Ja, Botond kedvenc etnikumának (szlovák) járt független ország, de a székelyektől az autonomiát is sajnálja.
Morgen
2015. március 15. 21:40
Ez összeszarná magát, ha találkozna két székellyel az úton. Hogy lehet egy biomassza élve ilyen penetráns bűzös?
1120
2015. március 15. 21:10
Egy szép napon majd egy "turbószékely" a bicskájával megformázza a székely zászlót az irhádon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!