Besúgás mint nemzeti sport

2015. március 22. 15:34

Nem mindegy az ififidesznek, hogy egy lelkes civil emberke viszi-e a véleményét egy házibarkács táblácskán vagy egy párt aktivistája volt képes sufnituningos feliratot rittyenteni?

2015. március 22. 15:34
Ardamica Zorán
Parameter.sk
„Őszintén szólva nem mindegy az az ififidesznek, hogy egy lelkes civil emberke viszi-e a véleményét egy házibarkács táblácskán vagy egy párt aktivistája volt képes ilyen-olyan sufnituningos feliratot rittyenteni? Ha a Fidelitas politizál (mert mi más túrót csinálna?), akkor számítson rá: más is politizál. És ez itt a baj, hogy nem lehet másnak más véleménye (amit nem mellékesen véleményszabadságnak hívunk), s nem mondhatja azt a más véleményt ki hangosan és nyilvánosan (amit nem mellékesen szólásszabadságnak hívunk), hanem mindenkinek kötelező ugyanazt gondolni, mondani, sőt vasárnaponként bizniszelés helyett már hinni is. Hát, 2015 márciusi fityiszes ifjúsága – skandalum!

Persze, lehet az legitim meggyőződés, hogy mindenki más hülye – voltak rendszerek, ahol az ilyen elmebetegeket diliházban tartották, ha börtönbe juttatni épp nem sikerült... Mert nem is normális az, akinek nem tetszik a világ legjobb rendszere... Nekem ezt mennyit kellett hallgatnom...

Lehet az legitim meggyőződés, hogy a másik árt a jónak, mint ahogyan az én meggyőződésem szerint a Fidelitas árt. Csakhogy a szabadság az szabadság. Nem jólét, nem jóság, aranyosság, nem bölcsesség. Ha valaki szabad, ahhoz is joga kell legyen, hogy hülye legyen. Amíg másokat nem bánt, nem szeg törvényeket. Ahogyan csinálhatnak a fidelitasos túlmozgásosan tikkelő csajszik is hülyét. Akár saját magukból. Jogukban áll. És ez így van jól. Csak az ok, amiért teszik, szomorú.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2015. március 23. 16:26
A kedves posztíró gyökérnek meg azt mondanám, hogy ha tök mindegy lenne, hogy ki viszi azt a kis mocskolódó transzparenst, akkor a kedves baloldal nem űzne sportot abból, hogy civilnek nevezi a fizetett agitátorai, provokátorai és egyéb megélhetési aktivistái megmozdulásait. De annak nevezi, egyáltalán nem véletlenül. Azért nevezi annak, mert a kedves baloldali vörös söpredék személyes, emberi és politikai hitelessége csak azért nulla, mert az erre szolgáló mérőeszközök nem tudnak negatív tartományban mérni. Ezért kell civilnek hazudniuk magukat, mert DK-sként, MSZMP-sként, egyéb libsi gittegyleti tagként elég világos, hogy csak a húsosfazéktól való eltávolításuk a permanens hisztéria alapja, nem pedig bármiféle társadalmi probléma. De bezzeg, ha civilként adják elő magukat, akkor az ugyebár a "független" és "pártatlan" társadalom jajjszava. Lenne. Kár, hogyfolyton lebuknak ezek a gyökerek, hogy valódi civil, na az egy darab nincs közöttük, a legjobb esetben is Soros-zsoldban hisztériázó SZDSZ-árvák verik magukat az aszfalthoz. A valós civil társadalom meg jobbára köszöni, és jól van, elégedett, hogy csak közmunkáért jár a segély, elégedett, hogy végre csökken az SZJA és elégedett, hogy ez a jakobinus söpredék végre csak a partvonalon túlról vonyíthat. Még akkor is, ha egyébként nem tetszenek a stadionépítések, nincs egy ligában a beltenyésztett pesti libsi gittegylet országszétrohasztó országlása azzal, ami ma van - hála Istennek - folyamatban.
zoles
2015. március 23. 09:55
Azért azt nemárt tudni, hogy ezek a parameter.sk, bumm.sk, ezek mind sorosgyuri álltal "szpozorált" weboldalak.
48gondolkodó
2015. március 23. 07:47
Ardamica Zorán kimerítette a dilettáns provokátor tisztségét. Ugyanis névvel és fényképpel feljelentette saját magát. Akkor most ő is egy besúgó? Fogalom zavarban is van, mert a besúgás titkosan történik, a feljelentés sohasem nyilvános. Aki kilép kedves vagy visszataszító viselkedéssel a nyilvánosság elé, már fel sem kell jelenteni, mert ezt megtette saját maga. Ha ezeket a szereplőket összegyűjtik egy ugyancsak nyilvános oldalra, már csak hab a tortán.
vakhangya5
2015. március 22. 21:18
Nem tudom mond-e valamit valakinek az a hír, hogy sem Kövér sem Áder nem kér a TEK személyi védelméből, inkább a saját "csapataikkal" védelmeztetik magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!