Simicska esélyei

2015. február 19. 10:38

Simicskának van még ideje, ereje ahhoz, hogy a fenti hiányosságokat pótolva, 2018-ban valóban ütőképes alternatívát kínáljon az Orbán vezette Fidesszel szemben.

2015. február 19. 10:38
Kaleidoscope
Kaleidoscope blog

„A legtöbb elemzés abból indul ki, vagy arra a következtetése jut, hogy Simicskának semmi esélye nincs Orbánnal szemben. Ezt általában azzal szokták indokolni, hogy a kormányzati megrendelések nélkül Simicska cégbirodalma életképtelen, így nagyon gyorsan el fog párologni az a gazdasági bázis, ami Simicska egyetlen erőforrása, és amely nélkül Simicska teljesen jelentéktelenné fog válni. Kétségtelenül van ebben a megközelítésben igazság, amennyiben eddig valóban semmi jele nincs annak, hogy Simicska hozzá közelálló, potenciálisan vele szövetségben tevékenykedő politikusok felépítésével, szervezeti háttér kiépítésével, vagy valamilyen reális politikai program meghirdetésével (ami túlmegy Orbán Viktor, nyomdafestéket nem tűrő kritizálásán) megpróbált volna komolyan ringbe szállni korábbi kollégiumi szobatársával szemben. Márpedig minderre elengedhetetlenül szükség lenne ahhoz, hogy ebben a harcban ne szenvedjen végül csúfos vereséget.

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a 16. leggazdagabb magyar, a maga 45,3 milliárdos vagyonával akkor is ki tudja húzni még egy darabig, ha a jövőben valóban elzárulnak a kormányzati pénzcsapok, és bőven van még ideje, ereje ahhoz, hogy a fenti hiányosságokat pótolva, 2018-ban valóban ütőképes alternatívát kínáljon az Orbán vezette Fidesszel szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. február 19. 18:06
Szegény álmodozók. Aztán miért bocsátkozna bármi ilyesmibe az alkoholista Simicska? Tegnapelőtt szabadult meg, gondolom, jó pénzért minden médiarészesedésétől. Szerintem lesz@rja a politikát, a politikusoktól meg en bloc elege van - "nem beszélek politikusokkal - minek?" mert nem tartják be a szavukat. Szerintem eztán csak éldegél majd, éli az egyszerű milliárdosok egyhangú, unalmas, politikamentes életét.
Morgen
2015. február 19. 17:50
mondok én valamit: Ha Orbán kilépne a Fideszből és új pártot alapítana, jelen pillanatban és a közeljövőben is esélyes lenne a miniszterelnöki székre. Simicska a balparton érhetne el sikereket.
Béna Géza
2015. február 19. 17:43
Simicska=háziszar!!!!!!!!!!!
citizen queen
2015. február 19. 14:46
Istenem, be szép is, amikor a néhány héttel korábban még bőszen oligarcházott "Simlicskából" a demokraták messiása lesz. :D Egyébként nagy tételben mertem volna fogadni arra, hogy így lesz majd. Egyszerűek ezek a hazai "demokraták", mint a faék. És nagyon kiszámíthatóak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!