Romániának kisebbségi, szász elnöke lesz

2014. november 17. 01:53

Abban csak reménykedni tudunk, hogy a romániai változás talán közelebb hozza a székelyföldi autonómiát és Verespatak megmentését.

2014. november 17. 01:53
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Romániának kisebbségi, szász elnöke lesz. Legalább ennyire fontos, hogy a románok elmagyarázták Martin Schulz cimborájának, hogy nem kérnek a hatalmi arroganciából (lásd még:»Ponta a barátom, és ezt az sem kérdőjelezi meg, ha nem veszi tudomásul a bíróság ítéletét – közölte Schulz«).

Abban csak reménykedni tudunk, hogy a romániai változás talán közelebb hozza a székelyföldi autonómiát és Verespatak megmentését. Mindenesetre a térségben immáron második alkalommal, Robert Fico után Victor Ponta önkényuralmi törekvéseinek is beintettek a választópolgárok.Folytatása következik.” 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. november 17. 21:49
Jól hallottam a hírekben, hogy 18 millió román állampolgár szavaz és 3 millió külföldön?! Nálunk meg 500 ezer külföldön élő miatt ment a libsi halálsikoly???
Rike
2014. november 17. 19:26
Na most, hogy egy szemét, cidesz ügynök (Schiffer)minek örül, az legyen az ő problémája. Ez az ember az emberi jogok elárulója. Fekély az emberiség testén. Johannisznak én is örülök. Székely testvéreink is Őt támogatták. Nyert is. Legyen ez mindenkor tanulság! Az is!
BőröndÖdön
2014. november 17. 15:14
Megemelem a kalapom a román választók előtt!
GV0917
2014. november 17. 10:22
Nagyon nagyot fogsz csalódni András, ha ez a szász megmutatkozik igazi arculatában!Az álarc előbb utóbb lehullik a hatalom birtokában! Azt még el bírom képzelni, hogy a verespataki bánya ügyében az ÖKO-pártoknak fontos döntést fog hozni,de az AUTONÓMIA iránti elvárásokat felejtsétek el!Annál is inkább, mert a szászok ugyan megőrizték identitásukat II.Andrástól egészen a Kárpátok Géniuszának-Nicola Ceaușescu-nak uralkodásáig, ő pedig eladta kilóra őket az NSZK-nak!(a romániai zsidóság sorsáról pedig nem is lehet hallani) A szászok zárt közösséget alkottak, az erdélyi városok kínálták ezt a lehetőséget. A nemzetiségek közötti villongások során, melyek Erdélyen belül zajlottak főleg a magyar,székely és román nemzetiségek között nem avatkoztak be, Kivételt képezett az 1848/49-es szabadságharc. Ott a szászok egyértelműen a bécsi udvar pártjára álltak a magyarokkal szemben. Beengedték az oroszokat Szebenbe, de Bem kiverte őket. majd '49-ben a Kárpátok szorosain és hágóin keresztül vezették Erdélybe az orosz csapatokat. A "muszkavezető" nevet ekkor kapták. ( Ezt csak Kádár érdemelte ki, több mint száz év múlva.) Előbb fognak ők rátérni a "Romania Mare"-/Nagy Románia/dédelgetett elképzelésük megvalósításához, mintsem bár milyen csekély politikai tartalmú autonómiát adnának Erdélyben a magyaroknak és székelyeknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!