Ezt üzenem azoknak, akiket zavar az uniós vagy a székely zászló

2014. november 24. 07:24

Fáj, milyen elánnal próbálják eltávolítani az európai zászlót az Országház vezetői. Mondhatják, hogy a mai brüsszeli bürokraták és strasburgi politikusok semmit nem adtak nekünk, de a csillagos lobogó nem őket jelképezi.

2014. november 24. 07:24
Laky Zoltán
Válasz.hu

Egyrészt örülök, mert mindez azt jelzi, hogy a zászlók élő szimbólumok. Másrészt elszomorít, hogy ennyi indulatot váltanak ki. Nem értem, miért zavarhat bárkit Székelyföld egyébként gyönyörű lobogója, amely alatt Székely Mózes fejedelem 1601-ben a Habsburgok ellen vezette csapatait? Értünk harcoltak ez alatt a jel alatt.

Fáj, milyen elánnal próbálják eltávolítani az európai zászlót az Országház vezetői. Mondhatják, hogy a mai brüsszeli bürokraták és strasburgi politikusok semmit nem adtak nekünk, de a csillagos lobogó nem őket jelképezi, és még nem is csak az Európai Uniót, hanem egész Európát, egy ideált, amelyhez évszázadok óta tartozni akarunk. Olyan szimbólum ez, amiért szívünk dobogott. És miért írná felül az Árpádok érdemeit az, hogy a nyilasok is vörös-ezüst sávos szimbolikát használtak? Mit számít, hogy hányféle mocsok száradt meg és fakult meg rajtuk? A mieink.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. november 24. 15:54
Az mszp ma uniós zászlót, ha fordul a kocka orosz zászlót visz a parlamentbe.
Sulammit
2014. november 24. 11:55
Laky Zoltán! Melyik uniós ország parlamentjében látható az EU-s zászló? Igen? Egyikben sem? Köszönöm!
asszem
2014. november 24. 11:46
Ezt már nem én írom. Így néz ki a teljes valóság székely zászló ügyben! http://szekelymagyarnemzetorseg.hu/cikkek/cikk76.html
Béna Géza
2014. november 24. 11:43
Üdv jó magyarok! Nagyjából ott kurtuk el amikor nem fogtunk össze a tatárokkal törökökkel hogy az Atlanti oceánban moshattunk volna lábat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!