Bott Pince: 2013 premierje a Mindszenthavi Mulatságon

2014. október 15. 14:13

Már rég megérett az idő arra, hogy a hegyek Mohamedhez menjenek. Miért is kéne, hogy Pesten történjen minden? Az üzenet sokkal egyértelműbb, ha helyben hangzik el.

2014. október 15. 14:13
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„(...) alighanem most először tartott egy jó nevű tokaji pince helyben évjáratbemutatót (Demeter Zoltán is hasonlót forral egyébként a jövőben). Azt kell, hogy mondjam, már rég megérett az idő arra, hogy a hegyek Mohamedhez menjenek. Miért is kéne, hogy Pesten történjen minden, hisz az üzenet sokkal egyértelműbb, ha helyben hangzik el?

Minden ilyesminek Tokajban kéne már zajlania. Egy-egy ilyen hétvégi rendezvénynek már bőven van olyan vonzereje, ami Pestről kritikus tömeget, családokat csábít Hegyaljára. Ezen pedig csak fokozna egy-két pince meghirdetett coming outja. Remélem, a Tokaji Ősz is csempész majd hasonlót a programcsomagokba később (egy kóstolósor például az előző évjárat friss száraz boraiból izgalmas premiert nyújtana évről-évre, 8-10 pincének adva bemutatkozási lehetőséget). Csak jól járhat vele mindenki.

De vissza az új, 13-as Bott-borokhoz! A kiváló ütemű fakadás és szép tenyészidőszak, majd egyenletes érés után ősszel a szőlőben érdekes módon 18-as mustfoknál megtorpant a cukor. Mégis el tudott készülni valamennyi bortípus a pincénél. Méghozzá nem is átlagos minőségben. A fiatal telepítésű Határiban indult a szüret, ami aztán a Tokaji-hegy Telekijében végződött. A pince gyakorlatilag bio módon gondozza a szőlőt lassan 3 éve (narancsolaj, algakivonat). Íme 2013!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!