Inter? Nyet!

2014. október 23. 11:51

Arra kétségtelenül alkalmas, hogy a közép és fiatal nemzedéket érzelmileg maga ellen fordítsa a jelenlegi kormánytöbbség. Ám legyen az ő dolga.

2014. október 23. 11:51
Jakab Bálint
reposzt

„Valami nagyon unortodoxot dobott be a magyar köztudatba megint a kormány: az internetadót. Senki nem tudja pontosan hogyan fog kinézni és mennyibe kerül majd, még az internetszolgáltatók is értetlenül állnak a bejelentés hallatán, de arra kétségtelenül alkalmas, hogy a közép és fiatal nemzedéket érzelmileg maga ellen fordítsa a jelenlegi kormánytöbbség. Ám legyen az ő dolga. Ha neki így jó. (...)

Hallgatom a magyar pénzügyminisztert, ahogy az adózási prioritásokról beszél, hogy nálunk nem a jövedelmet, hanem a fogyasztást adóztatják inkább. Merthogy azt mindenki igénybe veszi ilyen vagy olyan formában. Igen, minden olyan amilyen árfolyam ellenére nem ritkán a nyugati határokon túl. Az itt megkeresett pénz nem csekély mértékben egy másik ország fogyasztási bevételeit növeli, eladott árujával és az ahhoz kapcsolódó adóvonzataival együtt. Vagy egy többgyermekes család igaz, hogy nagyobb adókedvezményben részesül, de több cipőre, ruhára, élelemre fizeti meg az Európában is egyik legmagasabb forgalmi adót. Szóval, ha a mérleg mindkét serpenyőjébe beledobjuk a beledobnivalókat, korántsem annyira idilli a kép.

Vállalunk és szeretjük ezt a hazát. De egyszer szeretnék büszke lenni rá úgy, hogy nem kellene büszke lenni. Mert mások irigykednének ránk. Szeretnék így büszke lenni a városra, ahol élünk, az egyházamra, amelyhez tartozom. Úgy, ahogy a családomra. Nem történik benne semmi különös: apa az édesapa, anya az édesanya, a gyerekek pedig néha hangoskodnak, máskor meg egymással csombolyognak. Egyik rappel, a másik népzenét játszik, a harmadik klasszikusokat a zongorán, a negyedik most tanulja nyekergetni a hegedűt. Mindannyiunknak van kötődésünk, tudjuk, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, milyen örökséget kaptunk.

Vagyunk: mély gyökerekkel és mégis szabadon.

Még egyelőre az interneten is. Míg el nem lehetetlenítenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Radikalis
2014. október 23. 15:44
Van egy jó , meg egy rossz hírem. A rossz , hogy mintegy 20milliárd Forintot szeretne legombolni rólunk a kormány összességében az internetadóval , a jó viszont az , hogy a jövő évi holokausztmegemlékezésekre szánt 40milliárdból már a fele meg is van.
Mich
2014. október 23. 13:13
Balga Bálint, az "internetadó" a tegnapi jelszó volt! Most azt kell szajkózni, hogy "56 a miénk, kommunistáké!"
komondor
2014. október 23. 12:28
NETADÓZATI DAL Talpra magyar, hí a haza! Netadóra: NEM, NEM, SOHA! Bájtért sok pénzt adózzatok, Kérdem: erre szavaztatok?! A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy gigás netet Nem veszünk! Nem volt korlát mostanáig, Lájkolhattak ősapáink, Kik szabadon böngészhettek, Mérőórát nem tűrhetnek. A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy gigás netet Nem veszünk! Sehonnai bit-hangember, Ki most, ha kell, szólni nem mer, Pedig drágább fájl-bérlete, Mint az előfizetése. A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy gigás netet Nem veszünk! Szélesebb a sávnál az arc, Fizetsz úgy is, ha nem akarsz, Eddig vígan megosztottunk! Ide veled, régi drájvunk! A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy gigás netet Nem veszünk! A magyar net megint szép lesz, Méltó régi sávszéléhez; Ha ránkvernék a bájt-adót, Lemondjuk a használatot! A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy gigás netet Nem veszünk! Hol kábelek domborulnak, A forintok kigurulnak, És Varga Mihályság mellett Bontják el szervereinket. A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy gigás netet Nem veszünk!
3M..
2014. október 23. 12:11
Korrekt, írás, így kellene hozzáálni a Magyarokhoz a "választott vezetőinknek". Ennek viszont se híre, se hamva. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!