Érdekszférák zavarai

2014. augusztus 04. 11:39

Bizony, az erős emberek magánérdeke befolyásolhatja nemcsak a sajtóvéleményt, hanem a mindenkori kormánypolitikát is.

2014. augusztus 04. 11:39
Professzorok Batthyány Köre
MTI OS

„Új jelenség a hazai égbolton: a kormánypárti sajtó támadja a kormányt. Olykor nem átall még a baloldali sajtóval sem egy gyékényen árulni. Ha segítőkészebben tálalnák a tényeket és a kritikát, a jelenséget akár a politikai elfogulatlanság térfoglalásaként is ünnepelhetnénk.

Miután elvben együtt örültünk annak, hogy a családi gazdaságok esélyei javulnak, most azt igyekszenek elhitetni velünk, hogy a nagybirtokok jussának a megnyirbálása károkat okoz még a kis gazdaságoknak is. Sajnos azonban nem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy ez a vélemény a sajtóban is érdekelt nagybirtokosok érdekeit tükrözi.

Bizony, az erős emberek magánérdeke befolyásolhatja nemcsak a sajtóvéleményt, hanem a mindenkori kormánypolitikát is. Ezért örülhettünk volna, hogy a kormányban a fejlesztési miniszter személyében megtalálták a korábban túlerőben lévő csoportok ellensúlyát. Sajnos azonban túl hangosak azok a rémhírek, amelyek a miniszter offshore-lovagi múltjáról és a bábáskodásával létrejött cégek viselt dolgairól szólnak, és túl halkak ezek cáfolatai. Vajon csak az erőterek okozta akusztikai zavarok miatt halljuk így, vagy valóban gyengék a miniszter önmentő érvei? Ideje volna felismerni, hogy egy miniszter kétes múltja foltot ejt az egész kormányon is.

A Professzorok Batthyány Körének Elnöksége”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2014. augusztus 04. 16:38
Egy cucilista/dakota közmondás szerint, nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani! Hát a miniszter úrnak egyik sem sikerült!
balbako_
2014. augusztus 04. 12:58
Akkor még sincs kézzel vezérelt kormánypárti média! (Jelzem én mindig mondtam)
kukagyerek
2014. augusztus 04. 12:44
Foltot ejteni a kormányon nehéz lesz, mer a kormány, maga a folt!
Fahrenheit 451
2014. augusztus 04. 12:15
akkor most ez vissza lesz csinálva? "Ángyán József kigyűjtötte azt is, hogy kik „rabolják ki” a közös kasszát, hová kerül az agrártámogatások nagy része. Elmondása szerint a 6 legnagyobb érdekeltséghez összesen 13,9 milliárd forint került, miközben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztési programra csak nagy harcok árán sikerült kiharcolni 1 milliárd forintot. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor érdekeltsége (3,969 milliárd forint), Nyerges Zsolt érdekeltsége (3,739 milliárd), és Leisztinger Tamás érdekeltsége (2,676 milliárd) kapta. Ángyán szerint egy egységes hálózatról van szó, melyet „maffiacsaládok” működtetnek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!