Egy furcsa nyár végén – szüret előtt

2014. augusztus 27. 18:17

Most, egy-két héttel a szüret előtt pedig már nem maradt más hátra, csak a T.I. technika gyakorlása: térdre, imához.

2014. augusztus 27. 18:17
Béres Melinda
Béres Pincészet

„Azt nem mondhatni, hogy az idei nyár elkényeztetett bennünket. Sőt, érdemes korábbra visszanyúlni, mert a nyári gondok valójában télen kezdődtek. Mindenki emlékszik, milyen enyhe volt az időjárás az év elején, sehol egy kis hó, sehol a dermesztő mínuszok. Ennek korábban, mint meleg-rajongó, örültem volna, de most már, hogy mindent kicsit a szőlő perspektívájából nézek, tudtam, hogy ennek meg lesz a böjtje. A szakemberek is riogattak: gondok lesznek, áttelel a sok rosszaság, lesz munka a növényvédelemmel… Egyedül a növényvédő szeres cégek örülhettek ennek, gondolom. (...)

Most, egy-két héttel a szüret előtt pedig már nem maradt más hátra, csak a T.I. technika gyakorlása… Térdre, imához. A szüret sikere innentől már nagyrészt azon múlik, mennyit fog sütni a nap, mennyit fog esni az eső. Nagyon nagy szükségünk van most néhány szép, napsütötte napra, amikor a szőlő be tud érni. Ezért mindenkit arra kérek, aki szeretne szép 2014-es Béres borokat kóstolni, segítsen annyival, hogy egy imát elmormol a bényei szőlőkért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!