Kinek szurkol a Jóisten?

2014. június 30. 15:50

Vajon Isten az oka annak, hogy a katolikus országokból származó focisták sokkal többet esnek és látványosan jobban fájnak a sérüléseik?

2014. június 30. 15:50
Krúdy Tamás
Képmás

„Miért olyan jók a katolikusok a fociban? Ezt a kérdést természetesen egy angol újságíró, bizonyos Nicholas Farrell tette fel, aki azon kesergett, hogy noha az angolok találták fel a futballt, a katolikusok jobbak benne. Eddig 19 futball-világbajnokságot rendeztek, de mindössze 8 ország osztozik a világbajnoki címeken. Az élen Brazília áll, az idei házigazda, akik 5 alkalommal nyertek,  a második hely Olaszországé 4 végső győzelemmel. Argentína és Uruguay kétszer-kétszer állhattak a dobogó legfelső fokára, míg Franciaország és Spanyolország egy-egy alkalommal. Nem tudom, a kedves olvasónak feltűnt-e, hogy ezek mind katolikus országok, Nicholas Farrellnek ugyanis feltűnt. Németország ugyan háromszor nyert vb-t, de mivel lakosságának csak 1/3-a katolikus, ezért Farrell szerint besorolhatatlan, így az egyetlen egyértelműen nem katolikus ország, amely valaha világbajnokságot nyert: Anglia (ők is csak egyszer, 1966-ban). Vajon miért van ez? – teszi fel a kérdést Farrell, és mindjárt meg is felel rá: azért, mert a katolikusok jobban szeretnek focizni, mint dolgozni. (Szerinte a 2008-as válság ezért viselte meg jobban a mediterrán országokat, amelyek jellemzően katolikusok.) Ugyancsak egy angol tette fel a következő kérdést a Yahoo questions&answers oldalán, hogy »Vajon Isten az oka annak, hogy a katolikus országokból származó focisták sokkal többet esnek és látványosan jobban fájnak a sérüléseik?« Kapott is rá választ, mindenfélét...


Vajon van-e értelme imádkozni egy focieredményért? Vajon az a nem kevés focista, aki a pályára lépéskor keresztet vet, góllövéskor felnéz az égre vagy leveszi a mezét, hogy alatta olvasható legyena felirat: I belong to Jesus / Jézushoz tartozom, ahogy Kaká is tette, csak színjátékot játszik? (…)

Amennyiben a cikk olvasása során bárkinek is az az érzése támadt volna, hogy a Jóisten esetleg preferálná egyik ország fociját a másik felett, az pusztán a véletlen műve. Eme cikk írója is tisztában van vele, hogy a Jóisten nem személyválogató, nem szereti egyik futballistát sem jobban a másiknál.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2014. július 29. 11:50
Szar lehet istennek lenni, mert mindig tudod elore a vegeremenyt.
egysegelem
2014. július 29. 11:49
Ul a jositen Gabriellel nezik a meccset, azt mondja, zavard mar el a fejedrol azt a sast Gabi es uljel szepen rendesen nezd a meccset, bar most a csatar el fog esni a hulye biro meg befujja a tizit......nem megmondtam baz+. :(
sobrk
2014. július 17. 15:17
Talán olvasta itt valaki Max Weber-t? Kétlem...
luji
2014. július 13. 13:18
A négyesben 4 országból 2 katolikus,1-ben 70% katolikus és egy van,amely 50% katolikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!