Megszavaztatják magukat Barroso utódlásáról

2014. június 27. 13:43

David Cameron ismét beszorította saját magát egy sarokba, ahonnan senki sem segít neki kijönni.

2014. június 27. 13:43
EUrologus
Index

„David Cameron ismét beszorította saját magát egy sarokba, ahonnan senki sem segít neki kijönni. Brüsszeli bennfentesek szerint két taktikai hibát vétett: a választások előtt nem tette világossá, hogy neki elfogadhatatlan Juncker, és nem állt elő olyan kompromisszumos alternatív jelölttel, aki másnak is szimpatikus lehet.

A brit kormányfő szavazást kért, amit biztosan elveszít, hiszen a blokkoló kisebbséghez még legalább egy nagy tagállam támogatására szüksége lenne. Kérdés, Orbán Viktor hogyan szavaz majd. Brüsszeli diplomáciai forrásaink ezzel kapcsolatban nem akartak találgatni.

Mivel nincs kompromisszum, így az a hagyomány sem folytatható, hogy »csomagban« osztozkodnak a többi uniós vezető posztról. Az Európai Tanács állandó elnökét, a kül-, és biztonságpolitikai főképviselőt később, július második felében várhatóan egy rendkívüli csúcs keretében nevezik majd meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. június 27. 17:39
Orbán Viktor vagy megszavazza, vagy nem, azaz vagy segget csinál a szájából, vagy a vesztes oldalra áll, azaz jól ki már nem jöhet ebből.
bini
2014. június 27. 17:32
Cameron Tskot, a svéd ME-t és a lett ME-t is mondta azzal a fennhangal, hogy az euban reformokat kell végrehajtani és Junker erre alkalmatlan. Ezek után Merkellel Volt tele a média aki hirtelen pálfordulással látványosan kiállt Junker mellett. Cameron ezt azután a bizonyos csonakázás után mondta. Azt, hogy a média agyonhallgatta és Merkel nyomulását kommentálták csak, ezzel írányitották a sok langyos beszari ET tanács tagjait főleg a szoci vezetőket lehetett tudni, hogy mi lesz. Ez azt jelenti a dagonya marad és továbbra is a pénzügyi és gazdasági Lobby határoza meg az eu müködését, ami azt gondolom, hogy a további leszakadáshoz fog vezetni a világgazdasági térképen. Merkel korábban már a kormányalakitási tárgyalásoknál elkötelezte magát, hogy Schulcit fogja támogatni, ha a szociké a jelőlési jog, ebbe szart bele a választási végeredmény, amihez hathatosan hozzájárult a mi 12 mandátumunk is. Volt is hiszti és kavarás Schulci részéről, meg Slobodától, hogy zárják ki a fideszt és Berluszkoni pártját és akkor a szocik lesznek többségbe. Na mikor ez Sem jőtt össze akkor a szocik, hogy megkössék az epp kezét beajánlották, hogy Ők Junkert támogatják amit azzal magyaráztak, hogy nagy Koala kell az eu ellenes eu szkeptikus pártok kivédése érdekében. Ezzel kizárták azt, hogy egy nemzetállamot preferáló reformpárti Elnők legyen akit támogatnának az euroszkeptikusok is, sőt egyes reformintézkedést az EP-ben Sem utasitanák el. Merkel szerintem most nagyon rosszul lépet és hagyta a hazai szocikat, hogy megzsarolják Őt, ezzel azt hiszem eljátszotta az euban meglévő nimbuszát, ha nyíltan senki nem is mert ellene szólni. Kár.
6qwasyx
2014. június 27. 15:22
Kokik és sallerok.
oskar
2014. június 27. 15:14
Erős a sejtésem, hogy néhány állam rá fog jönni arra, hogy rossz lóra tett amiért Junkert támogatta. Azt meg nem értem, hogy demokráciában miért lenne az hátrány ha valakiknek (Orbán, Cameron) ellenkező váleménye van. Sok magyar média kommentekben ezt olvasom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!