Keresztény Európát építünk

2014. május 13. 14:00

Európa esélyei tehát attól is függnek majd, mennyiben sikerül a keresztény politikusoknak az európai integráció keretében érvényre juttatni a keresztény eszméket és értékeket.

2014. május 13. 14:00
Karaffa Attila
Szabad Újság

„Az újpogányság, a szekularizáció, a hedonizmus térhódítása óriási méreteket ölt az Európai Unióban, így a Kárpát-medencében is. A keresztény politikusnak Jézus Krisztus tanításával edzetten kell megküzdenie az újszerű támadások ellen. A sokat hangoztatott keresztény európai gyökerek nem csupán üres frázisok. Történelmi és vallási alapon nyugszanak nézetei, amelyek átsegítették az öreg kontinenst a különböző történelmi korszakokban.

Meg kell említenünk a keresztény politikus felelősségét is. Az osztrák politikus és közíró Andreas Khol, arról írt egy cikkében, hogy a keresztény politika meghalt, helyébe a keresztények politikája lépett. Ezzel azt akarta mondani, hogy az egyház a korábbi kedvezőtlen tapasztalatokból tanulva a második világháborút követően visszavonult az aktív politikától, és többé nem azonosítja magát egyetlen párt politikájával sem, ugyanakkor azonban felszólítja a keresztényeket valamennyi demokratikus pártban, hogy saját pártjukon belül a keresztény értékek megvalósításán munkálkodjanak. Európa esélyei tehát attól is függnek majd, mennyiben sikerül a keresztény politikusoknak az európai integráció keretében érvényre juttatni a keresztény eszméket és értékeket.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2014. május 17. 23:02
Honnan szalasztottak téged ide, te barom?
nimród
2014. május 17. 23:02
Vajon elmebeteggel vagy fizetett provokátorral van dolgunk? Valakiknek nyilvánvalóan érdekükben áll, hogy Magyarország rossz hírét költsék, mindenhol, ahol lehet, így ezen a fórumon is. Régóta tapasztalható itt valami egészen eszement, ordenáré szitkozódás, gyűlölködés, ami ellen szerintem a mandiner illetékeseinek már fel kellene lépni.
acido domingo
2014. május 17. 23:01
'Vajon elmebeteggel vagy fizetett provokátorral van dolgunk? ' Inkább egy meggyőződéses nácival.
acido domingo
2014. május 17. 23:01
Anyám egész biztosan nem náci, ő nem szokott olyanokat írni, hogy 'geciláda zsidó' 'zsidó kurva anyád' 'kis zsidó mocsok' Te viszont az vagy, nem kicsit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!