Európa egységesen a sokszínűségre szavazott

2014. május 13. 17:10

A szavazás eredménye sok szempontból üzenetértékű volt.

2014. május 13. 17:10
Kaleidoscope
Kaleidoscope blog

„A szavazás eredménye sok szempontból üzenetértékű volt. Annak ellenére, hogy több homofób politikusok által vezetett ország (pl. Belorusszia, Litvánia) a műsor cenzúrázását, a nem kívánt rész kivágását, sőt akár a teljes közvetítés elhagyását is kilátásba helyezte a győztes, nyíltan meleg osztrák versenyző indulása miatt, ezen országok TV-nézői is magas arányban szavaztak az osztrák indulóra, miután a szervezők határozott fellépése, és a negyvenmillió forintnak megfelelő nevezési díj elbukásának veszélye az intoleráns illetékeseket is jobb belátásra bírta. A nemzeti kommentátorok ugyan valamelyest befolyásolhatták saját országuk nézőközönségét, de ez utóbbiak is inkább csak rontották a győztes esélyeit, mert még a magyar közvetítés riportere is folyamatosan élcelődő megjegyzéseket tett vele kapcsolatban (bár a pc. határain belül maradt), a kevésbé toleráns országok esetében vélhetően ennél sokkal kritikusabbak lehettek vele szemben.

Igaz ugyan, hogy egy ilyen szórakoztató műsor nézői, akik az emelt díjas telefonálást is bevállalták, az egyes országok teljes népessége szempontjából nem tekinthetőek reprezentatív mintának, a verseny eredménye nem ér fel egy népszavazással, de az tény, hogy itt az indul európai országok nézői hozták meg a döntést, minden ország egyenlő szavazati joggal, beleértve az olyan EU-n kívüli országokat is, mint pl. a már említett Belorusz, Azerbajdzsán, Örményország, Macedónia, Ukrajna és Oroszország, hogy csak a legkevésbé toleráns nemzeteket említsük. Reményt keltő…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. május 14. 09:11
Nem, ez igy provokativ. Egyet tudnek erteni a cikkel ha pl egy homo par lepett volna fel, normalis oltozekben, akikrol egyebkent ranezesre senki meg nem mondta volna hogy buzik. Ugyanis a tobbseg olyan. Ezt kellene bemutatni inkabb, nem? Hogy pont olyanok mint a tobbi ember, nem?
Onurisz
2014. május 14. 08:20
A szavazás valódiságát kellene itt elsősorban felvetni!!! Ma már nyíltan írnak arról, hogy ezek a betelefonálós szavazások a legtöbb esetben manipuláltak. Miért éppen azt higgyük el, hogy az emberek nagy toleranciájukat megmutatandó egy ilyen hímringyóra szavaztak?
atila68
2014. május 14. 07:41
Elképzelem ahogy az iszlám vallású bevándorlók Németországban, Angliában, Svédországban, valamint a mediterrán országok mélyen vallásos lakossága egy emberként ragad telefont és szavaz. Egyszerűen arról van szó, hogy a deviánsok szavazatait söpörte be, míg a többiek vagy szartak az egészre (nem is nézték), vagy megoszlott a véleményük. Mindenesetre izgalommal várom a blogger kiállását az orosz résztvevők megalázásának okán.
Karbantartó9
2014. május 14. 06:35
Üzenetértékű? Igen! Két dolgot üzent: 1. Ez a zenei verseny egy vicc. Szarabbnál szarabb dalok, ostoba jelmezekkel. A szavazók úgy szavaztak, hogy mindki észrevegye: nem veszik komolyan az eseményt. 2. Európa egyes területein terjed a mély-ostobaság. Az ultraliberális nézetek válságba sodorták, tönkretették a gazdaságokat. Most a kultúrán a sor. És van egy tanulság is: liberálisokra SOHA NEM SZABAD SZAVAZNI! Ártalmasabbak mint a szélsőjobb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!