Borbárt nyitni Kolozsváron

2014. április 02. 13:47

Egy pohár bor ára nálunk 8,5 lejtől kezdődik. Gyakorlatilag 20%-ban magyar boraink, 80%-ban román boraink vannak, ez nem is fog megváltozni.

2014. április 02. 13:47
Bozsó Tamás
Transindex

- Miért Kolozsvár, miért borbár?

- A 2012 szeptemberében nyílt szatmári CRUSH-t szerettük volna elhozni Kolozsvárra. Szatmárnémetiben, mint kávéház és borbár üzemelünk. Egy sokkal kisebb város, kisebb közönséggel, ezért egy kompromisszumos megoldást kellett ahhoz kitaláljunk, hogy üzleti szempontból is fenntartható legyen. Amikor Kolozsvár szóba jött, már tudtuk, hogy itt sokkal nagyobb hangsúlyt szeretnénk a borokra fordítani.

Ugyanakkor észrevettük, hogy a borfogyasztó vendégeink igénylik a konyhát, a kisebb falatkákat és a komolyabb ételeket is. Éppen ezért a kolozsvári borbárt egy teljes melegkonyhával és egy profi séffel láttuk el. A szatmári megnyitó után körülbelül fél évre bebizonyosodott, hogy a koncepció, amit képviselünk, üzleti szempontból is működőképes és ezért tovább kell lépnünk. Körülbelül egy évünkbe telt, amíg megtaláltuk a kolozsvári helyet, elkészült az üzleti terv és a belső design. (...)

- Ha az árakra nézek, azt látom, hogy közép- és prémiumkategóriás borokat szolgáltok fel.

- Szerintem ez nincs teljesen így. Igyekeztünk egy változatos, lépcsőzetes listát készíteni. Odafigyeltünk mind a szőlőfajtákra, a régiókra és természetesen az árakra is. Egy pohár bor ára nálunk 8,5 lejtől kezdődik és elég szép választékot kínálunk ezekből a termékekből. Természetesen lehetőséget nyújtunk magasabb, és top minőségű borok vásárlására is.

- Milyen a borkultúra környékünkön?

- Gyerekcipőben jár, bár van pár borszakértő. Mi azért vagyunk itt, hogy ezen dolgozzunk. Azért kínálunk csak román és magyar borokat, mert az az érdekünk, hogy a helyi termelőket támogassuk. A franciáknak, olaszoknak már meg van a jó hírük, a hazaitól sokan ódzkodnak. Mi ez ellen szeretnénk tenni, és bizonyítani, hogy igenis lehet elfogadható áron minőségi hazai borokat fogyasztani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!