A kislétai videó készítőjének nyilatkozata

2013. november 26. 09:22

Itt kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket és állatokat vesznek meg azért, hogy saját politikai céljaikat elérjék, mindezt úgy állítva be, mintha ezek az emberek önként, meggyőződésből vennének részt egy demonstráción.

2013. november 26. 09:22
Nevem nem nyilvános
Facebook

„A videót én készítettem Kislétán, a temetőben, 2013. november 21-én 15 óra előtt néhány perccel. A temetőbe érkező Bajnai Gordont vártam, aki a kislétai roma sorozatgyilkosság egy helyi áldozatának sírjára kívánt virágot tenni. A temetőn keresztül kerékpározó fiatalokat nem én szólítottam meg, hanem ők álltak meg, és beszédbe elegyedtünk.

Operatőr vagyok, a kezemben stand by-ban pihenő kamerát akkor kapcsoltam be, amikor srácok azt mondták, hogy a helyi polgármester a közmunkások között toborzott önkénteseket, »libatartásra« Nyírbátorba, délután 4 órára. Természetesen nem fizettem nekik semmit, ha csak azt a cigarettát, amit kértek, nem tekintjük annak. Ami elhangzott, azt maguktól, vagy beszélgetés közben, kérdésre válaszolva, önként mondták.

A felvétel hossza 4 perc körüli, ám csak azokat a részeket vágtam össze és hoztam nyilvánosságra, amelyek a »libatartásra« vonatkoznak. A videó hitelességéhez nem fér kétség, hiszen nem másodkézből érkezett, hanem magam csináltam, velem történt meg. A hang és a kép személyiségvédelmi okokból van eltorzítva, hiszen az a pénz, amit beszélgetőpartnereim a közmunkával keresnek, az egyetlen bevételi forrásuk. Ha a helyi hatalmasság kicsinyes bosszúja miatt azt is elveszítik, nem marad semmijük. Ezt nem kívánom.

Egy tüntetésen lehetnek kellékek: transzparensek, molinók, zászlók, stb. Ezeket általában megveszik a tüntetők, vagy a tüntetőket küldő alakulatok. De itt kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket és állatokat vesznek meg azért, hogy saját politikai céljaikat elérjék, mindezt úgy állítva be, mintha ezek az emberek önként, meggyőződésből vennének részt egy demonstráción. És mindezt közpénzből, hatalomféltésért. Ez felháborító. Éppen azért készült el ez a videó, hogy ne lehessen kiszolgáltatott embereket arra kényszeríteni, amit nem akarnak, nem tennének meg önként. Mert az ilyen rendszer tűrhetetlen, az ilyen rendszer mielőbb bukjon meg.

Állításaimat független bíróság előtt is vállalom.

Nevem nem nyilvános.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. november 26. 17:20
Majd most jön a ballibák atomérve: Az Együtt 2014-nek nincs Kislétán videótagozata. Aki az ellenkezőjét állítja az hazudik.
silvester
2013. november 26. 16:08
Valo igaz?nem tul gyors a polgarmester ur ha du.4 orakor megjeleno szemely,jelen esetben bajnai ellen 3 ora korul kezd toborozni.Jozan esszel ez a libas demonstracio fel nem foghato,mert a toborzas is eltart nehany percig , no de a libakat is ki kell szallitani -ha csak maguktol a tet-tem helyre nem szallnak-szet is kell osztani ,a kozmunkasoknak de meg a libaknak is meg kell szokni egymast,mert ha ez nem megy es a libak vegiggagogjak a falut,majd a temetot azt meg a szomszedos megyeben is meghalljak. Mar semmi meglepo nincs az video kapcsan,hiszen libak nelkul,a gagogas bp-ig hallatszik,sot meg azon tul is,de meg az operencias tengeren tul is,clintonneig,hogy itt mik meg nem tortenhetnek.Igen bajnai ugy,mint a meseben.Kar a libakert nem leszel te kiraly csak kiraly-fika.
hátakkor
2013. november 26. 15:19
a bukott szoclibeket elérte a videó forradalom. Múltkor a 86-os buszon kellett egy tolakodó arcot leállítani, ez egy másik, vagy ugyanaz a no-name? Vagy van a rugdosódó operatőr, aki a svéd királyi tévét látja el hahás tartalommal. A dékás mobilos az meg priceless.
catalina9
2013. november 26. 14:32
atila68 http://atila68.blog.hu [Hozzászóló kiszűrése] 2013. november 26. 13:06 Készítettetek egy videót ami nyilvánvalóan hamis. Aztán még meg is magyarázzátok." "Máté ezek csak technikák, mindent meg kell próbálni"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!