Elhagyom a pályát

2013. szeptember 03. 15:41

Egy szép napon valaki megjelent a hátam mögött, és a vállam fölött, a monitoromra pillantva utasítgatni kezdett, hogy ezt a hírt előre, ezt hagyjuk ki, ezt tegyük be, ezt pedig írjuk át – így, ezen a hangon.

2013. szeptember 03. 15:41
Antal János
Cink

„Felmondásom legfőbb indokaként említeném azt a minősíthetetlenül sunyi eljárást, ahogy elbántatok velem. Ne haragudj a fogalmazásért, nem személyeskedésnek szánom, de Te is az MTVA vezetésének része vagy. Ha nem lennél beavatva: 2010 decemberében még jófiúvoltam. Januárban már nem. Decemberben még megkínáltatok egy feladattal. Tetszett volna. Jól csináltam volna. Januárban visszavontátok az ajánlatot. Azt se mondta senki, hogy fapapucs. Megkérdeztem, mi történt, de válaszra sem méltattak. Ez nem csak az önérzetemet sérti, de rendkívül bántó és modortalan is, ráadásul ezek után még vissza is minősítettetek. Ezt nem nyelem le. Ezt árulásnak veszem, és árulók között nem szeretnék tovább dolgozni.

(...)

Mindent eldöntött azonban, amikor egy szép napon valaki megjelent a hátam mögött, és a vállam fölött, a monitoromra pillantva utasítgatni kezdett, hogy ezt a hírt előre, ezt hagyjuk ki, ezt tegyük be, ezt pedig írjuk át – így, ezen a hangon. Ezt még a szocik sem engedték meg maguknak! Az én értelmezésemben ez cenzúra, tartalmak gleichschaltolása, a szerkesztői hatáskörök súlyos megkérdőjelezése. Ez a cenzúra ráadásul a manipulatív, propagandisztikus tartalmak térnyerésével jár együtt. Újra megjelentek például a »repertoárban« a termelési hírek, amelyekre igazából csak a kádári érában volt megkülönböztetett kereslet – vagy már nem emlékszel? Ehhez azonban nem adhatom a nevemet, mert azzal a szemétbe dobnék mindent, amiért harminc esztendőn keresztül dolgoztam, talán nem is olyan eredménytelenül. Elhagyom a pályát is. Miattatok. Ezek után ugyanis nem tartom valószínűnek, hogy ebben az országban belátható időn belül valódi, szabad közszolgálati média jöhetne létre, ebben meg, ami most van, nem akarok tovább szerepet vállalni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2016. november 26. 17:48
"Orbán-lak versus Apró villa" - veti össze az almát a körtével. Ezen az alapon idehozhatja Horthy "villáját" Kenderesen.
GV0917
2016. november 26. 17:48
Ilyen villa ügyön- ami sajnos "Apróság", nem nyitok vitát, mondta egyszer egy főelvtárs!
Zokni
2016. november 26. 17:48
"Villák proletárjai: egyesüljetek!" - írja. De honnan tudja, hogy az ominózus eset nem akkor történt, amikor "A kétszobás paneltől a lezárt rózsadombi körzetig" címmel éppen Orbán Viktor villatörténetét akarta volna megírni?
drkovax
2016. november 26. 17:47
A szociknak nem kellett beleszólni a munkádba ahhoz, hogy kedvükre való legyen. Most se kell. Tudod te azt magadtól is, hogy hogyan nyalj be nekik a legmélyebben ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!