Mohácsi Viktória tündöklése és bukása

2013. június 21. 10:53

Mohácsi Viktóriának sürgősen abba kellene hagynia a nyílt színi hazudozást saját ügyéről és Magyarországról, mert ezzel kizárólag a hazai romáknak árt.

2013. június 21. 10:53
Seres László
Seres László
hvg.hu

„A sok ezer valóban vagy csak idézőjelben üldözött, esetleg konkrét emberkereskedők által kiszervezett rejtett erőforrással együtt aggódhat most menekültstátusáért az egyik legismertebb volt szószólójuk, aki jó másfél éve vár ügye elbírálására. Mohácsi Viktóriának azonban sürgősen abba kellene hagynia a nyílt színi hazudozást saját ügyéről és Magyarországról, mert ezzel kizárólag azoknak a hazai romáknak árt, akik merő kalandvágyból úgy döntöttek, itthon maradnak.

A helyzet épp elég súlyos, semmi szükség még hazudni is róla.

Kanadán ne akadjunk ki: a világ egyik legszabadabb országa teljes joggal védi szociális és egészségügyi rendszerét az abúzustól, a politikai menekülésnek eladott nettó gazdasági haszonleséstől, a városaikban kialakult közbiztonsági kihívástól. A migráció alapjog, de a gazdasági migránsokat a köz pénzén ellátni és elhelyezni nem az. Bárhol a világon szerencsét próbálni, új életet kezdeni, a demotiváló óhaza után máshol szorgos, kreatív gazdasági tevékenységbe fogni természetesen alapjog, de politikai üldöztetést hazudni, a befogadó nemzet jóléti intézményeire apellálni nem az. (...)

Magyarország természetesen igencsak távol áll attól, hogy akár a romák, akár a többségi társadalom számára jogi vagy gazdasági értelemben »biztonságosnak« nevezhessük. (Egyébként még a kormányzat is abból indul ki, hogy úgy félmillió polgártársunk hagyta el az országot az elmúlt években, már régen nemcsak az orvosok meg a nővérek, romák és nem romák.) Véletlenül se védjük meg a kormányzat álságos »felzárkóztató« retorikáját, amely mögé bújva simán elnéz önkormányzati, egyházi iskolákban szegregációs
helyzeteket. És persze véletlenül se becsüljük le a rasszista gyűlöletcsoportok on- és offline ténykedését.

Azt állítani azonban, hogy valakinek önmagában a származása miatt lenne az élete veszélyben, sőt, a hatóságok részéről, meg hogy közel a polgárháború, meg hogy a magyar titkosszolgálat »elkaphatja« őt Kanadában, enyhén szólva igen hajmeresztő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
május
2013. június 21. 13:30
Egy tisztességes hang. - Végre!
Member
2013. június 21. 12:43
Nehezen tudnék olyan politikust mondani, aki többet ártott volna a romáknak, mint Mohácsi.
tevevanegypupu
2013. június 21. 12:23
Tundoklese? Jaj, ne hulyeskedjen mar. Ha valaki artott a ciganyoknak az Mohacsi Viktoria volt. Mindent megtett azert, hogy meg veletlenul se keruljenek ki abbol a kozegbol amiben vannak: a nyomorbol, piszokbol es bunozesbol..Amit lehetett mindent lerombolt es meg tobbet is..
Robinzon Kurzor
2013. június 21. 12:11
A kommentek ... priceless!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!