Kadarka 1880-as telepítésről

2013. április 08. 07:41

Keresi-kutatja valaki az 500 éves kadarka-kultúránk szegleteit? Vagy ez mind, végleg elveszett?

2013. április 08. 07:41
akov
Borrajongó

„Talán szerkezetben közelebb áll ez a bor egy pinot noirhoz, mint legtöbb fajtársa. Ha ebben a palackban nincs is benne a nagy reveláció ígérete, a klón további vizsgálatra lehet érdemes. Ha kadarkatermelő volnék, Hajdújárásig meg sem állnék, hogy erről a szőlészeti matuzsálemről vesszőt vételezzek.

Egy-egy ilyen kóstolás megvilágítja, mennyire nem ismerjük még mindig a kadarkát. A rendszerváltás óta eltelt két évtized és a fajta múltjáról mesélő borok tucatnál kevesebben vannak. Ha csak Szekszárdot vonjuk nagyító alá, Németh Márton uradalmi vincellér 1828-as fajtalajstromában a kadarka hat fekete és egy fehér változata szerepel. Egyáltalán merre vannak ezek? Keresi-kutatja valaki az 500 éves kadarka-kultúránk szegleteit? Vagy ez mind, végleg elveszett?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!