Beszéljünk nyíltan

2013. február 14. 11:15

A hollywoodi kép a házasságról, ahol minden gyönyörű, csodálatos, nem létezik valójában. Interjú.

2013. február 14. 11:15
Richard Kane
Református.hu

Hány ország vesz részt a Házasság hetében?

Jelenleg huszonhárom országban tartják. Számosan követték tavaly is a Házasság hetét, tudomásom szerint olyan másfél millióan. Ha az emberek szeretik ezt, miért ne csinálnánk még tovább? Akár száz országra is kiterjeszthetnénk.

Mit gondol, sikerülni fog?

Egy nemzeten vagy közösségen belül olyan tudást kell teremtened, amivel meg tudod nyerni magadnak a párokat, szem előtt tartva közben kapcsolatukat is. Ez a készség nem más, mint annak átadása, hogy normális dolog, ha a házasságról beszélsz, és az is jó, ha tudod igazolni azt, hogy a harmonikus házassággal te magad is növekedhetsz. Természetes, ha te ezekről a dolgokról őszintén szólsz. Ez nem könnyű mindenkinek. A hollywoodi kép a házasságról, ahol minden gyönyörű, csodálatos, nem létezik valójában. Senkinek sem lehet könnyű mindörökre, vannak mélységek és magasságok, és ezekről nyíltan beszélni kell. Ennek a tudásnak a megszerzése egy ugyanolyan tanulási folyamat, mint ahogy könyvelőnek, újságírónak vagy épp fotósnak, vagy bármi másnak tanul valaki.

A házasság divatos még ma is?

Az Egyesült Királyságban a házasságkötések és a válások száma meglehetősen hasonlóan alakul a statisztikák szerint, sőt a házasságok száma enyhén növekszik. A nagy fejtörést azok a törékeny családok jelentik, ahol a párok nem házasságban élnek. Mi megpróbáljuk arra bátortani őket, hogy házasodjanak össze. Miért is nem vetnek véget az együttélésnek és hoznak döntést arról, hogy összeházasodnak, ezzel szilárdabb alapra helyezve egész családjukat?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kagyló
2013. február 20. 21:59
,, Mi megpróbáljuk arra bátortani őket, hogy házasodjanak össze. Miért is nem vetnek véget az együttélésnek és hoznak döntést arról, hogy összeházasodnak, ezzel szilárdabb alapra helyezve egész családjukat?'' A cikkből úgy tűnik, hogy abból indulunk ki, hogy minden pár, akik "csak összecuccolnak" azért teszik, mert eszük ágában sincs összeházasodni, hogy ha bármikor, bármi problémájuk lenne egymással kényelmesen, következmények nélkül szétválhassanak. Ez egy elég téves feltevés! Mi van akkor, ha egy pár pusztán anyagi okokból nem köt házasságot? Megismerkednek, felnőttek, de még a szüleikkel élnek, amit már nagyon unnak és a terhükre sem akarnak lenni. Úgy érzik megtalálták az igazit, hová mehetnek együtt? A leggyakoribb megoldás az albérlet, ahol előbb spórol saját otthonra az ember, mint esküvőre! Vagy van már egy kis alaptőkéje, amihez hitelt vesz fel, telket vásárol, építkezik, majd kőkeményen törleszt! A mai fizetések mellett (ha egyáltalán van) kiváltságnak tűnik egy esküvői ceremónia.. Igen, lehetne az is, hogy utcai ruhában besétálunk és összeírnak minket, megvan a papír, lehet lobogtatni!! De - nőként - úgy gondolom, ha már csinálunk egy esküvőt, adjuk meg a módját, még ha szerényen is! Továbbá ha az ember lánya közelebb van a 30hoz, mint a 20hoz, erősen elkezd gondolkodni a gyermekvállaláson. És ha már itt tart, mérlegeli, hogy, amit egy esküvőre költene, azt költhetné a születendő gyermekére is! Szóval, véleményem szerint, nem bátorítás kell ide!!
egysegelem
2013. február 17. 16:38
"A hollywoodi kép a házasságról, ahol minden gyönyörű, csodálatos, nem létezik valójában." Hollywoodban sem, sot, nem tudom hol allitanak/abrazolnak ilyet. Szerintem sehol. "A nagy fejtörést azok a törékeny családok jelentik, ahol a párok nem házasságban élnek." Mitol lenne egy csalad torekeny attol, mert nem elnek hazassagban? "Mi megpróbáljuk arra bátortani őket, hogy házasodjanak össze." Mon nem batoritjak ra az embereket, hanem kenyszeritik az uj csaladjogi torveny rendelkezesi szerint. A ket fogalom nem ugyanaz.
a púpos
2013. február 17. 13:18
A jewllywoodi kép a házasságról, ahol minden gyönyörű, csodálatos, nem létezik valójában. Ez pontosabb megfogalmazás!!
abcd
2013. február 17. 11:33
Mint " jegyzőkönyv" szerintem is hamisítvány. A készítők az iszlámot valószínűleg azért becsülték le, mert akkor még, nem tulajdonítottak neki akkora jelentőséget. Ettől függetlenül, ha mint helyzet elemzésként tekintem, tul sok a találat. Ha racionálisn közelítek, akkor azt kell mondanom, a pápaság megbutatása egy öngyilkos merényletnek minősülne, hiszen a "terv" sikere eljelentéktelenítené a kivitelezőit is. Többezer éves történelmünk során a zsanokokat, diktátorokat mindig megdöntik. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!