„A postás hibája”

2013. február 26. 10:24

Simor szerint rendben volt az, hogy a független magyar jegybank az IMF fiókjaként viselkedett, és szervilis módon végrehajtotta annak utasításait.

2013. február 26. 10:24
Nagy Vajda Zsuzsa
MNO

Négy évvel a történések kezdete után, amikor a számvevők rávilágítottak a problémákra, a jegybanknál megpróbálták elkendőzni a mulasztásokat. Utólagosan bekérték az érintett nagybankoktól az engedélyeket, ami, akárhogy is nézzük, védhetetlen. Simor szerint nem az. Szerinte csak a postával foglalkozó dolgozójuk felejtette el a bankokkal aláíratni 2008-ban a papírokat. És ennek utólagos pótlása történt meg tavaly karácsonyra sebtében. De ki hiszi ezt el neki? És egyáltalán hogyan lehetséges, hogy mindvégig senki sem fedezte fel a hiányosságot?

Az biztos, hogy a számvevők alaposan felbolygatták Simor András utolsó napjait a jegybanknál. Érthető is, hogy ez dühíti őt, aki mandátumának idején mindvégig kínosan ügyelt feddhetetlenségének látszatára, a függetlenségre hivatkozva pedig minden kísérletet visszavert, amelynek célja az MNB elszámoltatása lett volna. Most pedig távozása előtt kénytelen volt beismerni, hogy mulasztott. Azt, hogy olyan gyorsan igyekeztek megfelelni, hogy elfelejtkeztek a jogi kötelezettségekről. A központi bank vezére a képviselők előtt próbálta elbagatellizálni az ügyet, de ő is tudta, hogy ennél lényegesen nagyobb súlya van a történteknek. Hiszen nemcsak néhány aláírás hiányáról, hanem az általa vezetett jegybank egész szellemiségéről van szó. Amellyel pénzben mérhető károkat lehet okozni egy országnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silvester
2013. február 26. 11:55
Simor úr nem mond igazat,de úgy tűnik avezetéshez sem ért.A hivatali postás hanyagsága órákon belül kiderül,tudja ezt jól aki ismeri hogy dolgozik és milyen kötelességei vannak.Valami ötletesebb dologgal kellett volna előállni,mint pl.a postagalambot egy réti sas a hatalmába kerítette,tollaitól megfosztotta,csupasz madár az már nem madár mégis a postás a hibás.Ismerős mese romis úr.
székely
2013. február 26. 11:54
Zsuzsika szemorvos és orr,fül gégészt kellene felkeresni, vagy újra járni az általános iskolát. Nem elég hallani a szöveget érteni is kellene mit mondanak.
balint60
2013. február 26. 11:51
Olyan mértékben és olyan átlátszó módon folyik Simor karaktergyilkolása, hogy az már nem csak gyomorforgató, hanem kontraprudultív is.
tarackos
2013. február 26. 11:12
Zsuzsika, azt kívánom bár minden cégnél ennyit tudnának előkaparni két év alatt, mint az MNB-nél. Akkor tényleg mi lennék az Eu egyik legversenyképesebb országa. Ha pedig ezen fennakadsz akkor nyilván az is kiborít amikor a kormány a saját jogalkotására vonatkozó szabályokat sem tartja be és pl. emiatt dob vissza sorozatban törvényeket az AB vagy kÁder Jancsi bácsi. Nem rémlik a felháborosodásod az említett tárgyban így azt kell gondolnom csaholod Simort mert rámutatott a gazdi. Ahogy egy jó bértollnokhoz illik aki nem a hivatásának él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!