Ilyen jutott – válasz Mihancsik Zsófia írására

2012. december 04. 08:03

Sajnos, olyan érzésem van: függetlenül attól, hogy egy jól szervezett nagy eseményről van szó, vagy egy Ön által preferált „igazi”-ról, becses személyét nem lehetne felfedezni a demonstrálók között.

2012. december 04. 08:03
Papp Csaba
Galamus

„Mint a Hit Gyülekezete tagja, örülök, hogy pozitívan áll hozzá a fasizmus elleni küzdelemhez. Azzal, hogy jobban örülne egy kisebb, de »spontán« tüntetésnek, kifejezi egyetértését a céllal.

Ami a tüntetésen érzékelt fegyelmezettséget illeti, azt helyesen érzékelte. A Hit Gyülekezete, mint Jézus Krisztus képviselője a földön, nem egy rendezetlen massza, nem egy differenciálatlan sejttenyészet. Az Egyház Krisztus teste:

Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók. Ef 5:30

Márpedig Jézus soha nem veszítette el a fejét. Nem ragadták el az indulatai, hanem összeszedett és fegyelmezett maradt, még akkor is, amikor a kufárokat csépelte ostorral a Templomban. Az Egyházban Ön és barátai ugyanezt a viselkedést látják. Ez is jele annak, hogy azok vagyunk, akiknek mondjuk magunkat. Krisztus teste, egyenként pedig Jézus Krisztus tanítványai.

(...)

Az írásából az tűnik ki, hogy Ön, oly sok értelmiségi társával egyetemben, kívülállóként szemléli a világot. Véleményeket fogalmaz meg egy karosszékben, és mindenkinél jobban tud mindent. Felötlött Önben valaha a gondolat, mi lenne, ha egyszer használná a lábait is? Nemcsak az ujjait billegetné a billentyűzeten?

Sajnos, olyan érzésem van: függetlenül attól, hogy egy jól szervezett nagy eseményről van szó, vagy egy Ön által preferált »igazi«-ról, becses személyét nem lehetne felfedezni a demonstrálók között. Ön »felettük áll«. Ahogy a bennszülött király a Star Wars sorozatban (Baljós árnyak) megfogalmazza ezt a viselkedést: Ők a mindent-jobban-tudja okosok.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bohocugyi allamtitkar
2012. december 26. 14:24
ezt felesleges volt ide beirnod megegyszer ,mert nem indokoltad meg most sem miert gondolod igy.
Öreg
2012. december 09. 20:52
Kedves Papp Csaba ! " A HIT gyülekezet, mint Jézus Krisztus képviselője a földön"... Kissé szerényebben: A HIT gyülekezete, a többi keresztyény felekezettel együtt Jézus Krisztus képviselője a földön... A továbbiak legyenek kedvcve szerint...
csíksomlyai
2012. december 09. 20:52
A mandiner-kommentelők tekintélyes, akarom mondani, nagy része azért nem arról ismeretes, hogy tömött sorokban dőlnének Németh Sándor igeosztásán, most meg szakmányban lájkolnak. piha.
Thasaidon
2012. december 09. 20:52
Azt hiszem, ez az eszmecsere megérdemli "az év legviccesebb jelentéktelen vitája" kitüntetést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!