„Hülye” keresztyének?

2012. december 23. 16:58

Liberális konzervatív keresztyénként bőven el tudom fogadni a filmmel kapcsolatos vélemények sokféleségét, elismerve érvényességüket.

2012. december 23. 16:58
Köntös László
Reposzt.hu
Mert mi is ennek a súlyos mondatnak az üzenete, hogy »Muszáj ráerősíteni a sztereotípiára, hogy a keresztyének hülyék?«  - Van egy sztereotípia ugye, amely azt az ítéletet fogalmazza meg, hogy a »keresztények hülyék”. Ám megjelent ez a film, amely mégis mintha alkalmas lenne arra, hogy ezt az ítéletet enyhítse. De mégsem tudja egyes egyházi vezetők értetlensége miatt, ellenkezőleg, tovább erősíti azt.  A sztereotípia szerint eddig csak hülyék voltak »a« keresztyének. Most már még hülyébbek lesznek - köszönet mindazoknak, akiknek nem tetszik a film. Magyarán, a filmmel szemben nem lehet legitim véleményt megfogalmazni. Nos, szerintem azok sem »hülyék«, akiknek tetszik is a film, és azok sem, akiknek nem. Vagy ez már szétfeszítené a sztereotípia kereteit?

A poszt ahelyett, hogy szembeszállna ezzel a megengedhetetlen sztereotípiával, s úgy mondaná el kritikus véleményét, voltaképpen helyben hagyja a benne megfogalmazódó előítéletet. Magyarán – a sztereotípia szerint – , aki elfogadja a filmet, az nem »hülye keresztyén«, aki meg nem fogadja el, az »hülye keresztyén«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
impertinent
2012. december 29. 00:57
Általában igen. Nálad a napi felesek elfogyasztása.Prütty- mütty-krütty-odgokertz...
Senye Péter
2012. december 28. 17:06
"A mostani karácsonyozás egy pogány ünnep szimpla átemelése" - nincs ebben semmi titka a kereszténységnek, maga a dátum tudatos azonosítása volt az első századokban elterjedt Mithras kultusz ünnepnapjával. Maga a születés az Írásban említett jelek alapján csillagászatilag szeptemberre tehető.
Ppali
2012. december 25. 14:24
A szám megjelenése után volt tüntetés? Levél az elnöknek? 40 értelmiségi aláírt? Micsoda egy ország....... :) :)
Ppali
2012. december 25. 14:12
Ábrám-nak hívták eredetileg. Aminek nekünk némi értelme is van... Úr városából hívta ki az Úr. Megígérte, hogy sok leszármazottja lesz a feleségétől, akit Szárai-nak hívtak. És a többi és a többi... Mondjuk az érdekes, hogy már akkor léteztek városok, amelyek létezéséhez szükség volt építészeti tudásra, kereskedelemre, katonaságra, tehát egy relatíve fejlett társadalomra. Na de kik voltak azok? Mert ugye az "ősi" nép csak belőlük kikerülve, később keletkezett. Jó kérdések....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!