Bezák-ügy: az egyház is bűnös

2012. december 17. 12:01

Róbert Bezák, leváltott nagyszombati érsek kálváriája a korrupt, hamis szolidaritást követelő, vazallusi viszonyokat fenntartó egyházi vezetés mai állapotát tükrözi.

2012. december 17. 12:01
Király Zsolt
Körkép
„Róbert Bezák, leváltott nagyszombati érsek keresztje egyre nehezebb. Kálváriája a korrupt, hamis szolidaritást követelő, vazallusi viszonyokat fenntartó egyházi vezetés mai állapotát tükrözi.

Megtörve a hallgatást a hétvégén maga Bezák beszélt meghurcolásáról a ČT-n, TA 3-on és a Markízán. Lerántva a leplet a kommunista titkosszolgálat módszereit ma is alkalmazó konkrét egyházi vezetőkről, akik, ha az elmondottak igazak, méltatlanok arra, hogy Jézus földi helytartói legyenek. (...)

Bármi lesz is Bezák történetének a vége, nagyon rossz fényt vet a szlovák egyházra és a társadalomra. Komoly nyomokat hagyazon az úton, mely a keresztény egyházat oly erőssé tette. A hit megremegett, mondták okos emberek. Ahogy a hétvégén elhangzott, Bezák büntetése kontraproduktívvá vált, mivel mediálisan tette érdekessé őt. Az ellenállás ikonjáva lett belőle, olyan helyzetbe kényszerítve őt, melyet lelkipásztorként saját maga talán nem is vállalt volna

Jó volna, ha ebben a történetben legalább mi, a magyar püspökért hosszú ideje hiába imádkozó magyar ajkú papok és hívők, akik jól ismerjük Ján Sokol magyargyűlölő tevékenységét, hangosan, világosan és egyértelműen a jó oldalra állnánk. A néma, sötét, bosszúálló oldalon vannak elegen.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!