A Szentesi Lap megmondta előre

2012. november 08. 08:37

A megyei lapok elprivatizálása nemcsak a jövőbeli sajtóviszonyok, hanem a magyar gazdaság szempontjából is károkozás. A rendszerváltás egyik ősbűne.

2012. november 08. 08:37
Tóth Szabolcs Töhötöm
Első leütés

„A bankprivatizáció, a bankkonszolidáció (az adófizetők pénzéből) a kilencvenes években lezajlott. A külföldi tulajdonban lévő kereskedelmi bankok, biztosítótársaságok tíz éve sem nagyon versengtek abban, hogy a magyar gazdaság hiteligényét kielégítsék.  Nem politikai beállítódás vagy világnézet kérdése annak belátása, hogy egy tőkeszegény országban az a bankrendszer, amely az itt összegyűjtött megtakarításokat  nem forgatja vissza a honi gazdaságba, az Magyarország szempontjából nem működik megfelelően. Hogy ne mondjam, abszurd módon működik.

És ez nem a külföldiek hibája. Ők csak éltek a lehetőséggel: a befektetőknek az a dolga, hogy befektetési lehetőségeket keressenek. A mi dolgunk az lett volna, hogy jobb üzletet kössünk, érdekeinket megvédjük. (A külföldi tőkére nagyon is nagy szüksége van az országnak.)

Az országos sajtó jól működő helyi média nélkül csak torzó. (Mi is látszik az országból Budapestről?) De a Szentesi Lap évszázados cikkének egy idemásolt részletével azt is illusztrálni szeretném, hogy a megyei lapok elprivatizálása miért volt nem csak a jövőbeli sajtóviszonyok, hanem a magyar gazdaság szempontjából is károkozás. A rendszerváltás egyik ősbűne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panaszkodó
2012. november 11. 13:41
Érdekesnek tartom, hogy a piros gombot nyomogatók egy értelmes vagy értelmetlen hozzászólást sem tudtak még idebiggyeszteni. Ennyire fáj ez a történet, elvtársak?
luga
2012. november 11. 13:41
Mindent BAKSISÉRT játszottak át külföldiek kezébe. Gondosan kikötve, hogy az átjátszott cégek vezérkara, a párttitkár elvtársakat is beleértve, a helyükön, vagy pozícióban maradhassanak.
marko11
2012. november 11. 13:41
A megyei lapok átjátszása csak egy volt a rendszerváltás ősbűnei közül. Érdemes a teljes cikket elolvasni.
csend
2012. november 11. 13:40
Kedves Akvínói, ők nem biztos, hogy gazemberek, legfeljebb funkcionális analfabéták, vagy a sajtóprivatizáció idején még meg sem születtek, vagy még hátulgombolósok voltak, így az őket ájtatos manó módjára szerető vidéki sajtón szocializálódtak. Ezért nem érzékelik, hogy most, lévén a hatalomban, ez a sajtó látszólag készségesen kiszolgálja őket, miközben a hátuk mögött gúnyos vigyorral már feni rájuk a kését...A vidéki sajtó idegen kézbe juttatása előre és alaposan megfontolt szándékkal történt. Mint tudjuk, demokráciában a választók döntenek a hatalom gyakorlóiról. Jó döntést csak helyes információk birtokában hozhatnak: na ezért volt szükség még időben gondoskodni a lehető legátfogóbb dezinformációs hálózat lérehozásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!