A szólásszabadság jogát sértené az állami időjárás-jelentési monopólium?

2012. október 27. 08:51

Nem lehet, hogy az államilag monopolizált időjárási adatgyűjtés és előrejelzés ötlete alkotmányellenes ötlet?

2012. október 27. 08:51
Nádori Péter
Sajtó&törvény

„Indokolt az óvatosság, ha egy készülő törvényjavaslat tartalmát egy rádiónyilatkozatot feldolgozó újságcikk alapján igyekszik megítélni az ember, de a fenti hírt olvasva csak eszembe jutott: nem lehet, hogy az államilag monopolizált időjárási adatgyűjtés és előrejelzés ötlete alkotmányellenes ötlet?

Ha az Illés Zoltán államtitkár által emlegetett piaci szereplők szerzői jogot sértenek, akkor ezen az alapon el lehet járni ellenük. Azt viszont elég nehéz a szólásszabadság szükséges és arányos korlátozásaként felfogni, hogy törvény tiltsa meg bárkinek a természet jelenségeinek megfigyelését, adatok rögzítését, ezek feldolgozását és adott esetben kereskedelmi célú továbbadását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
black and white
2012. november 03. 10:16
Sokkal jobb, ha zöldből gyorsan átöltöznek narancssárgába, és befogják a kuruttyuló pofájukat.Esetleg beléphetnek az orbanista egyház béka gyülekezetébe, és mehetnek a harmadik békamenetre.
bohocugyi allamtitkar
2012. november 03. 01:42
okoska! nem lenyulja, hanem megvasarolja a nyers adatokat es azokat elemzi, majd elkesziti a sajat jelenteset.
nyugalmazott tanár
2012. november 03. 01:42
Nem az a kérdés, hogy közvetíthet-e időjárásjelentést bárki, hanem az, hogy a mások által készíttetett és megfizetett szakmai anyagot lenyúlhatja, vagyis ellophatja-e.
Fakutya tizedes
2012. november 03. 01:41
A levelibékákat se kérdezik???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!