Tokaji hétvége: AZ Nektár pince

2012. szeptember 24. 09:58

Asztalos Zoltán újabb évjáratai nem nagyon akarnak jönni, így úgy tűnik, mintha valami megállt volna. Erről persze szó nincs.

2012. szeptember 24. 09:58
Drbarta
Borrajongó

„Várva várt tokaji hétvégénk első állomása Asztalos Zoltánhoz vezetett. Többször volt szerencsénk 2008-as boraihoz, a Vióka már több illusztris sorban is meglepően jól teljesített. Az újabb évjáratok viszont nem nagyon akarnak jönni, így a »távoli« fogyasztó szempontjából úgy tűnik mintha valami megállt volna. Erről persze szó nincs, csak egyszerűen nagyon apró léptekben történik az építkezés. (...)

Vióka 2011 (alsó sorok, régi terület)

Hordóminta. Élesztős illat, még mozgásban levő tétel. Aromák nehezen megítélhetőek így, de az arányok jók, a szerkezet könnyed, de tömör. Élénkség, dinamika.

Vióka 2011 (felső sorok, új terület)

Hordóminta. Szintén érzik még élesztősség, de kifejezettebb a gyümölcs is. Kicsit teltebbnek ható ízek, hasonlóképp könnyed, de mégis tömör struktúra. Érettebb, harmonikusabb savak. Szebb, mint az előző, nagyon ígéretesnek tűnik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nembudai
2012. október 10. 10:55
Kár, hogy leragadtál nála, hiszen Sátoraljaújhelyben jónéhány szebb borokkal bíró borászat működik, de lehet, hogy csak azért mert nem pesti és nem budai.
bukovics
2012. október 03. 21:12
Taglistát nem találtam, a tisztségviselők közül egy sem sátoraljaújhelyi borász.
nembudai
2012. október 03. 17:21
Találhatsz itt is és ezen kívül is. http://tokajiborlovagrend.hu/
bukovics
2012. október 03. 14:41
Hadd tanuljunk. Kikre gondolsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!