Tolerancia

2012. szeptember 16. 11:51

Ez az egész ügy rettenetes. Különösen azért, mert már halottai is vannak… Minek is? Az esztelen, értelmetlen, ostoba és felelőtlen „szabadságnak”.

2012. szeptember 16. 11:51
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

A lapok címoldalai az amerikai követségek elleni támadásokkal vannak tele. Valakik valahol készítettek valami idióta filmet, amelyben Mohamed prófétát gúnyolják, ennek következtében az arabok nekimennek az Egyesült Államok követségeinek szerte a világban – még olyan helyeken is, amelyek amúgy Amerika-barátnak számítanak.

Ez az egész ügy rettenetes. Különösen azért, mert már halottai is vannak… Minek is? Az esztelen, értelmetlen, ostoba és felelőtlen »szabadságnak«, amely azt hiszi, gondolat és tehetség híján is nyilvánosságra kell vergődnie, mert ezen esztelen, értelmetlen, ostoba, felelőtlen és legfőképpen cinikus és aljas »szabadság« számára az individualizmus és az önmegvalósítás a legfontosabb. (...)

Érdemes most felidézni emlékezetünkben a kölni tartományi bíróság minapi ítéletét, amely szerint tilos vallási okokból körülmetélni a fiú csecsemőket, lévén ez a beavatkozás sérti az önrendelkezési jogukat.

Nos, amikor a beteg liberalizmusról töprengünk, ez az epizód mindenképpen és mindig jusson eszünkbe. És soha ne feledjük, hogy ezen ítélet előtt rengeteg alkalommal avatkozott be a liberális és demokratikus államhatalom Nyugaton a muszlim életébe. A burka viselésének megtiltása (pl. Franciaország) ugyanúgy a vallási identitásba való legdurvább beavatkozás, miképpen az a körülmetélés megtiltása is. Ha ugyanis nem tetszik a Nyugatnak a burka, akkor ne hívja be magához tányért mosni, cipőt pucolni, utcát seperni a muzulmánokat. Ha pedig behívja, vagy csak eltűri jelenlétüket, és fennen hangoztatja azt a »liberális« alapelvet, miszerint az »idegen szép«, és nincsen szebb, mint más kultúrák tolerálása, sőt, »világunk a különböző kultúrák találkozásának terepe«, akkor tűrje és tolerálja a burkát is, ugyanis a burka az iszlám és a muzulmán asszony éppen olyan fontos »kelléke«, mint a zsidó (és amúgy a muszlim) fiúgyermek körülmetélése.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2012. szeptember 16. 21:13
A burka, ami teljesen elrejti azt aki beleburkolta magát, hisz csak a 2 szeme látható az illetönek, közbiztonsági rizikót is jelent. Nem tudni ki a bebúrkolt -aki akár férfi is lehet- és a bö fekete burok alatt sok gyilkos eszköz is elfér. Ausztria persze biztos, hogy nem fogja a burkát betiltani, hisz sok dúsgazdag arab seík költi szivesen a pénzét az osztrák turista központokban, számos burkás nöjük kiséretében...
Paul
2012. szeptember 16. 19:23
Hát azért nem kell azokat hívogatni, áradnak azok maguktól, hívás nélkül is milliószámra. Azért ha nekik annyira nem tetszik a rendszer ugye nem kell ám jönni.
Tündér_Lala
2012. szeptember 16. 19:13
Azt tessék már elmondani, hogy miért kellene lenyelniük a békát a muzulmánoknak ? A tolarencia jegyében ? A tolarencia éppen azt jelentené, hogy nem sértünk vérig több százmillió embert a semmiért, puszta provokációból és ezt nem tűrjük meg, mi akiket nem érint. Miért kellene például a zsidóknak eltűrniük, hogy valaki lepisálja a siratófalukat ? Nem tűrik meg - nagyon helyesen - és aki ezzel megpróbálkozna az megnézhetné magát. (Az más kérdés, hogy a kiváltott népharag olyanokat érint(het), akik vétlenek.) Azután akik lenyelik a békát mit nyerenek vele ? Még ocsmányabb és visszataszítóbb támadásokat, mesterséges bomlasztást és ellenpropagandát. Lásd a kereszténységet. Az idejövő arabokkal kapcsolatban viszont más a véleményem. Ha ide akarnak jönni (Európába), akkor kötelesek az itteni törvényeket, szabályokat, szokásjogot legalábbis figyelembe venni. Mint ahogy ott, az iszlám országokban megkövetelik ugyanezt az európaiaktól, nagyon helyesen (nőknek legalábbis bekötött fej és pia nuku, stb.). Aki erre nem hajlandó, az maradjon a saját kultúrkörében.
öszödibeszéd
2012. szeptember 16. 18:39
Elolvasva a kommenteket szembetűnő, hogy főként a baloldaliak mennyire elvakultan arabgyűlölők. Nem tudom, hogy honnan jön ez a korlátolt rasszista beállítottság, de ez nagyon messze áll mindenfajta toleráns nyitottságtól. "Kedves" arabgyűlölők! Honnan szerzik maguk a közel kétezer millió muzulmán hitűről ezeket a goromba meglátásokat? Én diákkoromban laktam is egy koleszban velük, elmondhatom, hogy maguk azoknak a kisujja hegyéig sem érnek fel. Köztük is van ateista; liberális; nyugatias gondolkodású, van vallásos és szelíd; és nyilván olyan fanatikusok is, mint a nyugati kultúrák elmebetegjei. Ha valamivel kapcsolatban egyáltalán nincs tapasztaltuk, akkor azt miért gyűlölik? Maguk felnőtt emberek, nem óvodások!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!