Hiszékenységek vására

2012. augusztus 30. 09:46

Nem akarok primitív körleveleket kapni. Nem akarok, de kapok. Mindenféle ismeretlentől. Van ember, aki annyira ostoba, hogy ezeket elhiszi? Ezt kérdezem magamtól, és tudom rá a választ.

2012. augusztus 30. 09:46
Föld S. Péter
Metropol

„Mert én már csak megmaradok olyannak, amilyen mindig is voltam: nem akarok egymillió forintot keresni havonta, sem négymilliót. És nem szeretnék fogyni öt hét alatt huszonkét kilót, két nap alatt hat kilót. Különösen nem koplalás nélkül, úgy, hogy közben degeszre zabálhatom magam, a nap bármely órájában. És nem akarok fiatalabbnak látszani annál, mint amilyen vagyok, nem akarok tíz nap alatt angolul megtanulni, két nap alatt megokosodni, egy hónap alatt sikeres  lenni. Ingyen utazni, szerencsés nyertesnek lenni, egy nigériai törzsfőnök egyetlen örököseként milliárdossá gazdagodni.

Nem hiszek ezekben, ezért nem akarok primitív körleveleket kapni. Nem akarok, de kapok. Mindenféle ismeretlentől. Van ember, aki annyira ostoba, hogy ezeket elhiszi? Ezt kérdezem magamtól, és tudom rá a választ. Van, hiszen ha nem lenne, nem virágozhatna a hiszékenység vására. A körlevelek mesés ajánlatainak írói ugyanis a hiszékenységünkben hisznek. Abban, hogy velünk bármit meg lehet etetni, mert még mindig hiszünk a csodákban. Hogy a hajunknál fogva kirángathatjuk magunkat a gödörből, hogy a semmiből lehet valami.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holnaPinap
2012. augusztus 30. 12:11
nem akarok metropolt kapni ha gyalog szeretnék közlekedni.
brabant89
2012. augusztus 30. 11:44
Ez egy teljesen normális írás. Mivel a Metropolban jelent meg, nem pedig Föld S. Péter blogján, ezért még csak arra sincs kihegyezve, hogy vannak olyan politikusaink, akik szintén minden jóval kecsegtetnek. Nem értem tehát, miért a sok diszlájk
cutcopy
2012. augusztus 30. 11:40
"Hogy a hajunknál fogva kirángathatjuk magunkat a gödörből" Jól van kopasz, nyugodj meg, te benne maradsz..!
zolinho723
2012. augusztus 30. 11:10
E-mailt nem akarok-boriték jöhet -jön a tél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!