Tudják milyen csoda történt itt Magyarországon?

2012. július 02. 10:14

A kereszténység nem politika, nem manipulációs eszköz, nem merev szertartásosság, nem képmutató ítélkezés, nem.

2012. július 02. 10:14
Terhes Nóra
SzegedMa

Mégis én azt mondom, hogy mi, hívők gyakran elbukunk abban, hogy nem hirdetjük szeretetben a következményt, tehát a pokolra való jutás lehetőségét. Festhetek egy szép színes képet, egy álmot, egy fantáziát, egy olyan valóságot, ami sohasem létezett, de nem tehetem, mert meggyőződéssel vallom, hogy létezik Menny és Pokol. Út csak egy létezik, de annak két iránya van, épp egymásnak ellenkező. (...)

Kedves Olvasók! A kereszténység nem politika, nem manipulációs eszköz, nem merev szertartásosság, nem képmutató ítélkezés, nem. A kereszténység a szabadulás az örök halálból az örök életre, mert a Fiú valósággal szabadít meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. július 22. 09:57
Ne a középkorban keresd a bűntudat eredetét, visszanyúlik az az emberré válás idejére.Mikor ősünk már megértette, nem jó az, amit tett, és ő a felelós érte, akkor már ember volt. Az ISTENFÉLELEM nagyon is hasznos volt, hiszen nem lehet mindenki mellé rendőrt állítani. Vannak most, akik azt hazudják, hogy félnek, de nem félnek semmi bűnt elkövetni, mert tudják, hogy nem fogják őket megbüntetni, és ők rettentő félelmet tudnak kelteni. Mondják, a félelem a legősibb érzés, kár letagadni!
dávid
2012. július 22. 09:57
érdekes ez a bűn és bűntudat elvű megközelítésed, szerencsés lenne legkésőbb a kései középkorban hagyni neked is. a belső motivációd a jóra, vagy amitől jóérzéssel fekszel le este, remélhetőleg nem valamiféle megtorlástól való félelemből ered...azért az gáz lenne.
magnamater
2012. július 22. 09:57
Jó, ha az emberek tudják, holtuk után elszámoltatják- Emberi természet az előrelátás,a következmények mérlegelése. Ha félelem nem volna, nemcsak a bűnözés erősödne, a termelés is összeomlana tőle, a félelem az, ami a fék az autón, szükség van rá! Örök tűz talán mégse lesz, ám valószínű, az ember megérti, mi rosszat tett, s marni fogja a bánat miatta!
flora_
2012. július 22. 09:57
Hát, nem tudom, hogy szükség van-e erre... A magam részéről feleslegesnek, sőt károsnak tartom az ilyen írásokat. Félelemből nem lesz élő hit. Örsy László jezsuita atya egy prédikációjában arról beszélt, hogy tkp. a Sixtus-kápolna világvége jelenetét is újra kéne gondolni:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!