Homoszexualitás

2012. június 11. 10:58

Míg a homoszexualitás bűn, nehezemre esik a homoszexuálist „a” bűnösnek tartani. Pontosabban csak annyiban és úgy, amennyiben saját magamat is bűnösnek tartom.

2012. június 11. 10:58
Köntös László
reposzt

„Míg a homoszexualitás bűn, nehezemre esik a homoszexuálist »a« bűnösnek tartani. Pontosabban csak annyiban és úgy, amennyiben saját magamat is bűnösnek tartom. Hiszen van benne valami adottságszerűség, valami veleszületettség, s hiányzik belőle az akaratlagosság. Nem olyan bűn, mint mondjuk a házasságtörés vagy a sikkasztás. Inkább olyan, mint az önzés, azzal a különbséggel, hogy a homoszexualitás manifeszt, míg az önzést leplezni lehet (ezt hívják szocializációnak). Ám a bűnöknek a Biblia szerint nincs hierarchiája (kivéve a Szentlélek elleni bűnt). Mindenki egyformán bűnös.

A homoszexuális embernek van egy másik, hogy ne mondjam, igazi arca: ő is emberből van. Ő a kitaszított, ő a nem normális, ő az, akinek bűntudata van a »mássága« miatt, ő az, aki nem igazán tudja miért olyan, amilyen. Ő az, aki még inkább szeretetre vágyik, aki megértésre vágyik, aki közösségre vágyik, és, igen: családra vágyik. Nos, itt kezdődnek az igazi kérdések. Nem lennék keresztyén, ha nem tudnék különbséget tenni a homoszexualitás jelensége és a homoszexualitásban »szenvedő« felebarátom között. Valódi kérdés ez az ítélet és a részvét feszültségében. Igazolni nem akarom őt. De az örömüzenetet megosztani vele Isten mindenkit átölelő és befogadó szeretetéről igen. Ezen a világon, míg Isten Isten, senki sincs végérvényesen kitaszítva.

Ugyanakkor a homoszexuálisok házassága már más kérdés. Itt, ha jól értem, nem pusztán a házasság új értelmezéséről van szó, hanem egész egyszerűen a nemek megszüntetéséről. A homoszexuális házasság gyakorlatilag egy totálisan új emberértelmezés, amelyben megszűnik Istennek az ember biológiai-természeti létében az ember számára eleve adott szerkezete, megszűnik a természet és társadalom kontinuitása. Mégpedig olyan módon, hogy az ember önkényesen felülírja a maga »csinált világával« a természet és ember Istentől eleve rendelt alapvető egységét. Ugyanakkor ez az önkényes mozzanat mégis csak illuzórikus marad, hiszen valóságosan nem tudja megszüntetni a férfiban és a nőben Isten eleve elrendelt akaratából biológiailag megvalósuló embert, ám átírja a szerepeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2012. július 22. 20:53
Nem kell ezt ragozni - senki látens homoszexualitása nem elegendő indok a mentegetőzésre - elő kell venni a Szentírást. Le van-e írva a homokosság tilalma? Köszönöm. A homokosok meg magyarázzanak tovább - nincs mit megmagyarázni, a saját rejtett (vagy nem is nagyon rejtett) bűntudatuk miatt mentegetőznek, mert nagyon is jól tudják, mi van megírva.
magnamater
2012. július 22. 12:48
Teutonnak túl primitív az elképzeése emberről, Istenről, vallásról. Állati sorból fejlődött ki az emberiség állati ösztönök dolgoznak benne.Szondy lipót négy ösztöncsoportot különböztet meg, mely különböző arányban, de minden emberben benne van: tapadási ösztön én ösztön jó és gonosz ösztön szexuális ösztön. Az embernek, mint tudatos lénynek kontrolálnia kell az ösztöneit:nem ölheti meg a másikat, mert haragszik rá, nem erőszakolhatja meg azt, akit megkívánt stb. E kontroll egyike a vallás, mely az ösztönöket féken tartja, tehát szükség van rá és aligha fog megszünni, legföljebb változni fog. Nem bűnös az Isten abban, hogy milyen embert teremtett, az embernek kell igyekezni rajta, hogy vissza ne essen az állati sorba.
magnamater
2012. július 22. 11:48
Homoszexualitásban szenvedő embertársak? A Pride résztvevőin inkább az látszott, fölöttébb élvezik a dolgot
Soma
2012. július 21. 23:35
"A homoszexuális embernek van egy másik, hogy ne mondjam, igazi arca: ő is emberből van. Ő a kitaszított, ő a nem normális, ő az, akinek bűntudata van a »mássága« miatt, ő az, aki nem igazán tudja miért olyan, amilyen. " ------------ Nem bűnös és nem kitaszított.2012 -ben senkit sem érdekel, hogy ki kivel bújik ágyba. Ami nem tetszik egyeseknek az az, hogy a "kettesek" nem tekintik követendő példának ezt a fajta emberi melegséget .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!