Amerika barátai vagyunk

2012. május 10. 15:54

Az, hogy az USA „nem kívánja megmondani, hogy törvényeivel vagy alkotmányával kapcsolatban” hazánk mit tegyen, vagy ne tegyen, az ennek a barátságnak a jele.

2012. május 10. 15:54
IKSZ
iksz.net

Magyarország az USA barátja, ez a barátság pedig kiemelkedő fontosságú a transzatlanti kapcsolataink további fejlődésében. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ezért is üdvözli Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkár nyilatkozatát, mellyel egyértelművé tette: „Magyarország ma demokrácia, ez nem kérdés”.

Az amerikai vezető tisztségviselő szavait kifejezetten azok figyelmébe ajánljuk, akik azt próbálják külföldön elterjeszteni, hogy Magyarországon felülkerekedtek az „antidemokratikus tendenciák” és úton-útfélen „diktatúra” megjelenését vizionálják. Az IKSZ álláspontja  – hasonlóan Thomas Meliához - az, hogy az Amerikai Egyesült Államok továbbra is barátjaként, szoros szövetségeseként tekint Magyarországra. Valóban sokféle módon lehet felépíteni egy demokráciát: az, hogy az USA „nem kívánja megmondani, hogy törvényeivel vagy alkotmányával kapcsolatban” hazánk mit tegyen, vagy ne tegyen, az ennek a barátságnak, szoros szövetségnek a jele.

A külügyi helyettes államtitkár azt is leszögezte, hogy nincs kifogásuk a hazai ellenzék által sokat kritizált választási törvénnyel kapcsolatban: a parlamenti mandátumok számának változásában nincsen semmi antidemokratikus. „Nincsen semmi ok az aggodalomra, hogy a következő választás nem lesz szabad vagy legitim”.

Azok, akik külföldön lejárató kampányt folytatnak Magyarország ellen, és ennek keretében folyamatosan és hazug módon az „antidemokratikus, szélsőséges erők” térnyeréséről beszélnek ma Magyarországon, éppen a szélsőséges erők elleni jövőbeni védekezési képességet ássák alá. Látva ma a feleslegesen farkast kiáltó „demokratikus ellenzék” felelőtlen politikai magatartását, az IKSZ úgy véli, hogy a bal- és jobboldali szélsőségek előretörése elleni egyedüli garanciát a Fidesz-KDNP kormányzó pártszövetsége jelenti.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2012. május 11. 08:09
Az x lehet amerika barátja. Én nem leszek. Persze az övék sem - ilyen nyilvános seggnyaláshoz erős gyomor kell. Jó politikusok lesztek gyerekek...
dr.Kvasztics Fedor
2012. május 11. 07:51
Na, hagyjuk ezt a dumát! Hogy is szól a mondás? Amerikának nincsenek barátai, csak érdekei vannak.
Vaskereszt
2012. május 10. 17:49
Amikor a szarházy attila mszp-vezér mondja ugyanezt ("Amerika a barátunk"), akkor megy a fujjolás. amikor az x mondja ugyanezt, akkor éljen, vivát, hurrá.
kjkj945
2012. május 10. 17:08
Ezek az ámerikaiaknak is inkább az amerikai népszara az ájmuf hillary stb-vel törödne, akik rabszolgává akarják tenni az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!