Csóróság van

2012. május 18. 10:11

A magyar/nem magyar magyar pártok állítólag szóba állnak végre egymással, mert már akkora a csóróság délen, hogy tenni kell ellene.

2012. május 18. 10:11
Ardamica Zorán
Parameter.sk

„Csóróság van nagy Cs-vel, nem csak mondat elején, nincs min csudálkozni. Kormányprogram-nyilatkozat? Ki törődik azzal? Amikor nem esik. Az eső már jobban izgat mindenkit. Csak borul, fúj, hideg is van, be-be kell fűteni, hogy a gyerekek ne fázzanak meg, mert a gyógyszer drágább a fatelepi törmeléknél... Szárazság van, az áram meg drága. Ott aszik minden a kertben, amit még a csiga fel nem zabált. Szegény embert a szárazság is húzza. Meg a nyálkás csiga. Meg a levéltetyű. Hiába, ha egyszer csóróság van, akkor mindenütt. Akár a lepra. Ragad. Tavaly legalább a csigát felvásárolták, vedrestül jártak a csigakommandók az út szélén, most valahogy az se megy. Idén azok is csak szomjan halnak. Pedig egy kis eső után talán lenne végre gomba. Finom, tápláló. És árulható az út mellett. Húgyos Jóska hiába járja az erdőt családostul... Tegnap már az árokparton sóskáztak kínjukban.

Milanko is rázta kaput (a csengőmet ellopták – csóróság van...), nem volna-e valami meló a kertben... Hát hacsak olajkutat nem tud fúrni, Milanko... Azt nem, de esetleg az árkot lekaszálhatná, ha tudnék adni valami kinőtt gyerekruhát... Már mindet odaadtam Milanko... Mondjuk a régi mosógép még ott áll a garázsban. Mos, csak nem csavar és rozsdás az egész, nincs hozzá már pótalkatrész. És zabálja az áramot. Nem baj, mert azt úgyis lopják a sógortól, csak ne mondjam senkinek. Elviszi, majd hoz érte gombát, ha lesz. Meg pár bontott téglát. És le is kaszálja az árkot, egye fene. Illetve hát a nyúlak... Jut eszembe, háziállat! Viszek egy kis száraz kenyeret a kutyának a maradék avas zsírral. Imádja! Legalább már ő ne érezze, hogy csóróság van!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raoul renier
2012. május 19. 06:54
Ardamica Zorán "A küszöbön túl" című költeménye a "heterotexxxtualitás" című verseskötetből (megjelenését a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma támogatta): --------------------------------------- a küszöbön túl „... a küszöbön túl már nem magyar vagyok” Bereményi Géza a küszöbön túl már nem magam vagyok a küszöbön túl már nem vagyok magam a küszöbön túl már nem vagyok magyar de csak kívülről nézve mert valójában már csak a kintiek miatt már csak kint csak külsőre vagyok magyar mert előttük nem tagadhatom mert értük még mindig a franc essen bele magyar vagyok kénytelen vagyok magyarnak lenni de már igazán már nem annyira amennyire voltam egykor már utálom őket soha senkivel nem volt annyi bajom mint a magyarokkal engem a magyarok tettek tönkre!!! engem a magyarságom juttatott ide magyarságom küszöbére a határra amit sosem éreztem azelőtt ezután már sosem lehetek szabadon magyar csak kényszermagyar aki becsületből nem adja fel becsületből a küszöbön túl önmagam küszöbén túl szívből magyar már sosem... annyira amennyire kényszer és külső elvárások nélkül voltam szívből magyar s vagyok ehelyett szívből szabad mohikán ------------------------------------- Magyar emberként tartalmas és jól kifizetődő mohikánságot kívánok Ardamica úrnak!
raoul renier
2012. május 19. 06:34
Idézet Ardamica Zorán "Gyilkosok és cinkosok" című publicisztikájából: "A társadalom tagjai a törvények ismeretében is hajlamosak bizonyos tettek fölött szemet hunyni vagy épp huncutul összekacsintani. A cigánygyilkosságok heteiben is kacsintgattak elegen, van a magyarok között elég fasiszta! Hiszen csak cigányokat lőttek... Maholnap aztán sorra kerülhetnek a melegek, a muzulmánok, az MSZP-sek (irodáikra dobtak már Molotov-koktélokat) vagy a szőkék. Netán a zsidók és a vegetáriánusok. És így tovább." Csak egyetérteni tudok Cyberrel.
Vhailor
2012. május 18. 13:39
Mi a francról szól ez az egész?
Soma
2012. május 18. 13:15
Ó, kérem! Betolakodtunk egy olyan klubba, ahol csak a piacunk kellett! Most már le vagyunk írva, mert nem tudunk semmiért sem fizetni!, rajtunk a nagy adósság! A csóróság még hagyján, de a ledózerolásunk nem lesz semmi! Erre kaphatóak a semmittevő provokátoraink, akik szép pénzt kapnak az eltüntetésünkért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!