St. Andrea Rose 2011

2012. április 30. 15:37

Inkább egy közepesen komoly fehér, mint egy könnyű vörös. Tetszik ez a stílus, talán a legjobb idei rozé, amit eddig ittam - írja az Élet és bor blog szerzője az egri St. Andrea pincészet legújabb, 2011-es fahordós rozéjáról.

2012. április 30. 15:37
Élet és bor

„A nyári gyümölcsösséget remekül egészíti ki a füstösebb, diós fás íz a háttérben, amit nyugodtan be lehet tudni a technológiának. Kifejezetten jól áll neki, ad egy plusz dimenziót, izgalmasabb az összhatás. A korty nagyon korrekt savakkal búcsúzik, az évjárathoz képest üdék és ropogósak, de nem büntetnek. Veszettül csúszik lefelé. Az első pohár úgy elfogyott ebben a melegben, mintha sosem lett volna. Alkoholja a megszokottnál magasabb(13,5%), de nem kandikál ki szerencsére, nem éget, nem nehezíti el. Úgy képes üde nyári borélményt nyújtani, hogy közben rejtőzik benne megfelelő mennyiségű komolyság is. Inkább egy közepesen komoly fehér, mint egy könnyű vörös. Tetszik ez a stílus, talán a legjobb idei rozé, amit eddig ittam, ennek ellenére nem gondolom, hogy 5 pontnál többet indokolt lenne adni neki. Magasabb ponthoz több komplexitás és izgalom szükségeltetik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!